NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Αεροδρόμια και αεροπορικές ζητούν άρση των ενδοευρωπαϊκών περιορισμών

Αεροδρόμια και αεροπορικές ζητούν άρση των ενδοευρωπαϊκών περιορισμών

Το ACI EUROPE (Airports Council International) και η International Air Transport Association (IATA) ζήτησαν να αρθούν όλοι οι εναπομείναντες περιορισμοί για τον COVID που ισχύουν για ταξίδια εντός ΕΕ και της ζώνης Σένγκεν.

Αυτό συμπεριλαμβάνει όλες τις απαιτήσεις για τεστ, της ανάγκης προσκόμισης απόδειξης εμβολιασμού ή της συμπλήρωσης ενός εντύπου εντοπισμού επιβατών (PLF).

Περιλαμβάνει, επίσης, την κατάργηση της απαίτησης για μάσκα σε ταξίδια εντός ή μεταξύ κρατών όπου δεν απαιτείται πλέον σε άλλα εσωτερικά περιβάλλοντα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «ο COVID-19, και συγκεκριμένα η παραλλαγή όμικρον, είναι πλέον διάχυτος σε όλη την Ευρώπη και η ανοσία του πληθυσμού είναι σε τέτοια επίπεδα που ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου έχει μειωθεί δραματικά, ειδικά για τα εμβολιασμένα άτομα.

Τα κράτη υιοθετούν στρατηγικές επιτήρησης για να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν για άλλους κορονοϊούς και μολυσματικές ασθένειες.

Πολλά ευρωπαϊκά κράτη έχουν άρει τους εσωτερικούς περιορισμούς για τον COVID, όπως την ανάγκη παροχής πιστοποιητικών υγείας για την είσοδο σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή την απαίτηση να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους. Οι προσπάθειες ανίχνευσης επαφών σταματούν επίσης, καθιστώντας περιττές τις PLF για διεθνή ταξίδια. Καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες ανοίγουν και καταργούν τους περιορισμούς, είναι λογικό να αρθούν παρόμοιοι περιορισμοί από τις αεροπορικές μεταφορές».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr