NEWSFLASH...
ανάγνωση

Ασφάλιση: Εργαλείο ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ασφάλιση: Εργαλείο ανάπτυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η δημιουργία και η ανάπτυξη μιας επιχείρησης είναι έργο ζωής και η διασφάλιση της είναι ζητούμενο πρωτίστης σημασίας.

Είναι γεγονός ότι κάθε επιχείρηση -ανεξαρτήτως μεγέθους- που οραματίζεται το μέλλον της σ’ ένα περιβάλλον ασφάλειας και ανάπτυξης πρέπει να φροντίζει να θωρακίζεται. Η εμπειρία αποδεικνύει ότι μια επιχείρηση μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες στιγμές, όταν στηρίζει το παρόν και το μέλλον της σε γερές βάσεις. Και φυσικά η ασφάλιση είναι μία από αυτές.

Κάθε επιχείρηση, παρά τον προγραμματισμό της και τα μέτρα που πιθανώς λαμβάνει, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με έκτακτα γεγονότα που μπορούν να επιφέρουν δυσάρεστες συνέπειες στα οικονομικά της. Ο πιο συνηθισμένος κίνδυνος είναι μία μικρή ή ακόμα και μεγαλύτερου μεγέθους ζημιά στις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό της. Μια κλοπή ή μια ληστεία μπορεί να διαταράξουν το ασφαλές περιβάλλον μιας επιχείρησης. Ενώ καλό είναι να μην παραβλέπονται ούτε οι ζημιές που προκαλούνται από τυχαία γεγονότα, όπως η θραύση κρυστάλλων, η θραύση επιγραφών αλλά και η φωτιά ή άλλοι παρόμοιοι κίνδυνοι.

Μια απρόβλεπτη ζημιά σίγουρα θα επιφέρει και απρόβλεπτες συνέπειες. Ειδικά σε μια μικρομεσαία επιχείρηση για την οποία οι αναταράξεις που θα προκληθούν θα είναι δυσανάλογες του μεγέθους της. Εξίσου σημαντική είναι και η ασφάλιση της περιουσίας από φυσικές καταστροφές. Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου πως η ιδιωτική ασφάλιση δεν είναι διαδομένη για την πλειονότητα των Ελλήνων θα πρέπει να δοθούν κίνητρα προκειμένου οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι πολύ μικρές, να ασφαλίζονται.

Πάντως όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την Pulse, η ασφάλιση για ακραία φαινόμενα βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα εάν προτίθενται οι επιχειρηματίες να ασφαλιστούν, οι απαντήσεις έχουν ως εξής:

  • Το 28% των επιχειρήσεων σκοπεύουν μελλοντικά να προχωρήσουν στην κάλυψή τους.
  • Το 70% δηλώνει μάλλον όχι και σίγουρα όχι.

Σε ό,τι αφορά στη σχέση ασφάλισης και αριθμού εργαζομένων στις επιχειρήσεις αναδεικνύεται ότι αυτές που έχουν από 6 εργαζόμενους και άνω είναι ασφαλισμένες στο 61% έναντι ακραίων φυσικών φαινομένων.

Στο μεταξύ, η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων είναι η κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας. Την ίδια ώρα οι κίνδυνοι που ενέχει κάθε εξαγωγική δραστηριότητα για έναν επιχειρηματία είναι πολλοί.

Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), μπορεί να συμβάλει προστατεύοντας τον επιχειρηματία που κάνει ανοίγματα σε αγορές του εξωτερικού από τον κίνδυνο μη είσπραξης των εμπορικών του απαιτήσεων. Ο ΟΑΕΠ έχει ως στόχο την ανάδειξη και την κάλυψη κάθε εξαγωγικής επιχείρησης, παρέχοντας υπηρεσίες ασφάλισης πιστώσεων με ταυτόχρονη χρηματοδότηση, με απλές διαδικασίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr