NEWSFLASH...
ανάγνωση

Επιλέγω σωστό ασφαλιστή για είναι σίγουρη η αποζημίωση μου. Τι να προσέξω

Επιλέγω σωστό ασφαλιστή για είναι σίγουρη η αποζημίωση μου. Τι να προσέξω

Ένα (πολύ)ασφαλιστήριο* συμβόλαιο μπορεί να βγάλει την επιχείρηση από τη δύσκολη θέση, αν έχει πληγεί από ζημιές, είτε αν πρόκειται για επιχείρηση που κατέχει δεσπόζουσα θέση στον κλάδο της, είτε είναι νεοσύστατη, είτε έχει καινοτομήσει με εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών, πολλώ δε μάλλον, αν έχει λάβει και τραπεζικό δανεισμό.

Προτεραιότητα, επομένως είναι η επιλογή ενός άριστου επαγγελματία, ώστε η επιχείρηση με τη συνεργασία του να βάλει στο 'συρτάρι της ένα σωστό ασφαλιστήριο, σωστές έγκυρες καλύψεις ώστε να μπορεί να αποζημιωθεί.

Τα βήματα

1. Ο ασφαλιστικός σύμβουλος σε συνεργασία με τον επιχειρηματία ξεκινά με την καταγραφή των αναγκών της επιχείρησης τη δεδομένη στιγμή, ώστε να προτεραιοποιηθούν σύμφωνα με τη σημαντικότητα τους.

2. Έπεται η συζήτηση για διεύρυνση των παροχών που μπορεί να καλύψουν συγκεκριμένες ανάγκες της επιχείρησης, αναλύοντας το κόστος σε συνάρτηση με την μορφή των παροχών (π.χ. απαλλαγές).

3. Διατυπώνονται οι όροι του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Τι καλύπτεται, τι δεν καλύπτεται, οι υποχρεώσεις του ασφαλισμένου, τα δικαιώματα, και οι δυνατότητες ευελιξίας στη διαχείριση του συμβολαίου.

4. Στους όρους του συμβολαίου ορίζεται τι πρέπει να κάνει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση ζημιάς και ποιος είναι ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου.

5. Τέλος θα πρέπει να επιλέξει εταιρείες αναγνωρισμένου κύρους στην ελληνική αγορά.

Προτείνεται ο επιχειρηματίας να ζητήσει τουλάχιστον 3 ασφαλιστικές προσφορές από τους ίδιους τους ασφαλιστικούς συμβούλους και σε συνεργασία με τον διαμεσολαβητή να αναλύσουν όλες τις επιμέρους παραμέτρους κάθε προσφοράς που παρουσιάζεται.

Τα βήματα για την αποζημίωση

Αφού υπάρξει ασφαλιστικό συμβάν, ο πραγματογνώμονας εκτιμάει τα ποσά προς αποζημίωση, λαμβάνοντας υπόψη: τους όρους του συμβολαίου, τις εμπορικές αξίες βάσει των συνθηκών της αγοράς για τα αντικείμενα και τα πραγματικά περιστατικά της ζημιάς.

Η ταχύτητα της πληρωμής –εφόσον έχει ολοκληρωθεί η έκθεση του πραγματογνώμονα– και εφόσον συμφωνηθεί το τελικό ποσό μεταξύ ασφαλιστικής εταιρείας και ασφαλισμένου, δεν καθυστερεί παραπάνω από λίγες μέρες.

Ο ρόλος του ασφαλιστή στην αποζημίωση

Ο ασφαλιστής παίζει μεγάλο ρόλο στο να συντονίσει τις ενέργειες μεταξύ πραγματογνώμονα-πελάτη, ώστε να γίνουν πιο άμεσα όλες οι ενέργειες. Και επιπλέον, είναι αυτός που θα παρουσιάσει στον πελάτη την έκθεση της ζημιάς και θα αναλάβει την επικοινωνία του με την ασφαλιστική εταιρεία μέχρι να συμφωνηθεί η τελική αποζημίωση. Η επαγγελματική του εμπειρία και η συμβολή είναι πολύ σημαντική για τον πελάτη.

Η ασφαλιστική παίζει ρόλο στην αποζημίωση

Ναι, στον βαθμό που παρέχει ποιοτικούς όρους και προϋποθέσεις ασφάλισης. Και ασφαλώς όσο μεγαλώνει ο κίνδυνος, μια μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία έχει επάρκεια κεφαλαίων και πόρων να καλύψει το κόστος της.


*Τα πολύ-ασφαλιστήρια είναι συμβόλαια που εντάσσουν περισσότερους του ενός ασφαλιστικούς κλάδους σε ένα ενιαίο προϊόν.Έχουν ανταγωνιστικό ασφάλιστρο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς ενσωματώνουν όλες τις ανάγκες σε ένα συμβόλαιο κοστολογημένο σε λογική retail προϊόντων. Ωστόσο όσο όμως πιο εξειδικευμένη είναι η ανάγκη μιας επιχείρησης, τόσο αυτά τείνουν να μην είναι η ενδεδειγμένη επιλογή, και πρέπει να προταθούν “sur-mesure” λύσεις ασφάλισης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr