NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Hackers ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν τον πηγαίο κώδικα προϊόντων της Microsoft

Hackers ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν τον πηγαίο κώδικα προϊόντων της Microsoft

​Ένα γκρουπ που στο παρελθόν έκλεψε και διέρρευσε δεδομένα από την Nvidia και τη Samsung ισχυρίζεται τώρα ότι έχει δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα της Microsoft για το Bing, το Bing Maps και την Cortana, στο Telegram.

Ο δράστης, η Lapsus$, ένα γκρουπ που πιστεύεται ότι δραστηριοποιείται στη Νότια Αμερική, δημοσίευσε τον ισχυρισμό στο Telegram στις 6:17 μ.μ. PST τη Δευτέρα.

Την Κυριακή, η Lapsus$ είχε δημοσιεύσει ένα στιγμιότυπο οθόνης που ισχυρίζεται ότι έδειχνε αποθετήρια πηγαίου κώδικα από τη Microsoft, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Bing και Cortana.

Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι είχε πρόσβαση στα αποθετήρια παραβιάζοντας έναν διακομιστή Azure DevOps. Το στιγμιότυπο οθόνης διαγράφηκε αργότερα χωρίς εξήγηση. «Θα αναδημοσιεύσουμε αργότερα», είπε η ομάδα.

Σε απάντηση, η Microsoft δημοσίευσε μια δήλωση, λέγοντας ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία έρευνας των αξιώσεων.

Η νέα ανάρτηση στο Telegram τη Δευτέρα περιλαμβάνει ένα αρχείο 483 KB, το οποίο η Lapsus$ ισχυρίζεται ότι περιέχει ένα μέρος του πηγαίο κώδικα για τη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft, την υπηρεσία Bing Maps και την Cortana.

Οι ειδικοί είπαν ότι τα κίνητρα της Lapsus$ δεν είναι ξεκάθαρα, δεδομένης της έλλειψης οικονομικών απαιτήσεων στο παρελθόν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr