NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: Στη λίστα των «απειλών εθνικής ασφάλειας» η Kaspersky και κινεζικοί πάροχοι

ΗΠΑ: Στη λίστα των «απειλών εθνικής ασφάλειας» η Kaspersky και κινεζικοί πάροχοι

​Η αμερικανική Federal Communications Commission (FCC) πρόσθεσε τη ρωσική AO Kaspersky Lab, την China Telecom (Americas) και την China Mobile International USA στον κατάλογό με τους παρόχους εξοπλισμού επικοινωνιών και υπηρεσιών που θεωρούνται «απειλές για την εθνική ασφάλεια» των ΗΠΑ.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή όρισε πέρυσι πέντε κινεζικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Huawei Technologies και της ZTE, ως τις πρώτες εταιρείες στη λίστα. Η Kaspersky είναι η πρώτη ρωσική εισηγμένη που μπαίνει στη συγκεκριμένη λίστα.

Ο Επίτροπος της FCC, Brendan Carr, είπε ότι οι νέοι χαρακτηρισμοί «θα βοηθήσουν στην προστασία των δικτύων μας από απειλές από κινεζικές και ρωσικές οντότητες που υποστηρίζονται από το κράτος και που επιδιώκουν να εμπλακούν σε κατασκοπεία και να βλάψουν τα συμφέροντα της Αμερικής».

Όσον αφορά στην Kaspersky, η ανακοίνωση της FCC δεν αναφέρθηκε στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ή τις πρόσφατες προειδοποιήσεις του Αμερικανού προέδρου Joe Biden για πιθανές κυβερνοεπιθέσεις από τη συγκεκριμένη χώρα.

Η Kaspersky δήλωσε ότι είναι απογοητευμένη από την απόφαση της FCC, υποστηρίζοντας ότι αυτή «λήφθηκε για πολιτικούς λόγους». Η κίνηση «είναι αβάσιμη και αποτελεί περισσότερο απάντηση στο γεωπολιτικό κλίμα, παρά μια συνολική αξιολόγηση της ακεραιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της Kaspersky».

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η FCC «καταχράστηκε την κρατική εξουσία και επιτέθηκε κακόβουλα σε κινεζικούς τηλεπικοινωνιακούς φορείς, ξανά, χωρίς πραγματική βάση. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν αμέσως την παράλογη καταστολή των κινεζικών εταιρειών.

Η Κίνα θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διαφυλάξει αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών», πρόσθεσε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr