NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η πλατφόρμα Apple TV+ γίνεται η πρώτη που κερδίζει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Η πλατφόρμα Apple TV+ γίνεται η πρώτη που κερδίζει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας
28_03_2022 | 10:22 28_03_2022 | 10:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

​Το CODA της Apple, που φιλοξενείται στην πλατφόρμα Apple TV+ κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, στην πρώτη φορά που μια streaming υπηρεσία κατακτά το πολυπόθητο κινηματογραφικό βραβείο.

Το αντίπαλο Netflix «κυνηγά» ένα Όσκαρ καλύτερης ταινίας εδώ και χρόνια. Σημείωσε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2014 και κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ το 2017, για ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Πέρυσι, το Netflix πήρε επτά βραβεία, αλλά όχι και το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Οι ταινίες "Streaming" είχαν μια πιο «εύκολη» πορεία στα Όσκαρ φέτος και πέρυσι. Επειδή η πανδημία του COVID-19 ανέτρεψε τις κυκλοφορίες ταινιών σε όλο τον κόσμο, η Ακαδημία, που διοργανώνει τα Όσκαρ, χαλάρωσε τους κανόνες καταλληλότητας, καθιστώντας απλούστερη την υποψηφιότητα για κυκλοφορίες που είναι διαθέσιμες μόνο σε streaming.

Το "CODA" είναι η πρώτη ταινία όπου ένα κωφό καστ βρίσκεται στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Troy Kotsur είναι ο πρώτος κωφός άνδρας ηθοποιός που κερδίζει Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου. και η συγγραφέας-σκηνοθέτης Siân Heder κέρδισε το πρώτο της Όσκαρ Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr