NEWSFLASH...
ανάγνωση

Μοχλός απρόσκοπτης ανάπτυξης η σωστή ασφάλιση της επιχείρησης

Μοχλός απρόσκοπτης ανάπτυξης η σωστή ασφάλιση της επιχείρησης

Ο επικεφαλής των Νοn Financial Lines της Howden, Χάρης Παπαζαχαρίας, αναφέρεται στα βασικά ασφαλιστικά προγράμματα που προστατεύουν την οικονομική υγεία μιας μικρομεσαίας επιχείρησης, καθώς και σε πιο εξελιγμένες επιχειρηματικές καλύψεις που αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες και καινοφανείς απειλές.

Μια Μικρομεσαία Επιχείρηση, στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης των κινδύνων που την απειλούν, είναι επιβεβλημένο να έχει φροντίσει να διαθέτει 2 πολύ βασικές ασφαλιστικές καλύψεις οι οποίες είναι:

  • Η ασφάλιση των παγίων περιουσιακών της στοιχείων από μία σειρά κινδύνων (δηλαδή με το βασικό πακέτο FLEXA).
  • Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, δηλαδή για τις ευθύνες που πηγάζουν από την δραστηριότητα και σε συνδυασμό με την κάλυψη της εργοδοτικής ευθύνης, δηλαδή της ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που απασχολεί.

Ανάλογα με τη δραστηριότητα, αλλά και το μέγεθός της, ένας επαγγελματίας μεσίτης ασφαλίσεων θα πρότεινε επέκταση των προγραμμάτων αυτών ώστε να συμπεριληφθούν και δύο νευραλγικής σημασίας καλύψεις:

Α. ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΕΡΔΩΝ, ως συνέπεια καλυπτόμενου κινδύνου, και

Β. ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Σε ό,τι αφορά στην ασφάλιση ευθύνης και ανάκλησης προϊόντος, θεωρώ ότι τόσο ο κίνδυνος που καλύπτεται, όσο και η σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης, είναι προφανή.

Στο κομμάτι της ασφάλισης απώλειας κερδών, δηλαδή στην κάλυψη της οικονομικής ζημίας που θα προκύψει εξαιτίας π.χ. μιας φωτιάς ή μιας πλημμύρας, μπορούν, και θα ήταν σκόπιμο, να προστεθούν επεκτάσεις, οι οποίες είτε θα καλύπτουν συγκεκριμένους κινδύνους ή αλλιώς κατονομαζόμενους κινδύνους περιουσίας είτε θα συμπεριλαμβάνουν όλους τους κινδύνους (ασφάλιση Κατά Παντός Κινδύνου). Και βεβαίως, νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν ότι κρίνεται πλέον δεδομένη και επιτακτική η ύπαρξη ασφαλιστικής προστασίας από φυσικά ακραία και καταστροφικά φαινόμενα, τα οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τόσο σε συχνότητα, όσο και σε ένταση. Όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες του πόσο απρόβλεπτες μπορεί να είναι οι συνέπειές τους και πόσο σοβαρά προβλήματα -συχνά αξεπέραστα- μπορεί να δημιουργήσουν στη λειτουργία μιας επιχείρησης.

Εκτός όμως από τα ατυχήματα και τα έντονα φυσικά φαινόμενα, οι σύγχρονες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, καλούνται να αντιμετωπίσουν την υπ’ αριθμόν 1 παγκοσμίως απειλή των «επιθέσεων» του κυβερνοχώρου, η οποία, δυστυχώς, έχει λάβει τρομακτικές διαστάσεις. Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει εξαιρετικές καλύψεις που διευρύνονται σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζημίας που μπορεί να υποστεί η επιχείρηση, και μάλιστα με εκλογικευμένο και ανταγωνιστικό -προς το παρόν- ασφάλιστρο. Και όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, το ζήτημα δεν είναι «αν θα συμβεί, αλλά πότε θα συμβεί και βεβαίως τι συνέπειες θα έχει».

Τέλος, η ασφάλιση πιστώσεων αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε επιχείρηση που θέλει είτε να διευρύνει το φάσμα των εργασιών της είτε να επεκταθεί σε νέες αγορές. Πρόκειται για μια σημαντική διασφάλιση, μια ομπρέλα προστασίας απέναντι στις οικονομικές δυσκολίες πελατών και προμηθευτών.

Καταπληκτικά, η ασφαλιστική αγορά μπορεί σήμερα να προσεγγίσει με πολύ αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές προτάσεις την κάλυψη των αναγκών της επιχειρηματικότητας, όσο πολύπλοκες ή εξειδικευμένες κι αν είναι.

Ειδικά τα προϊόντα που απευθύνονται στις ανάγκες των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων είναι πλέον πολύ ευέλικτα και έρχονται ανά κλάδο να καλύψουν τον επιχειρηματία με σύγχρονα προγράμματα:

  • Περιουσίας/Απώλειας κερδών
  • Ευθυνών (Αστική, Εργοδοτική, Προϊόντος & Ανάκλησης)
  • Cyber – Κινδύνων Κυβερνοχώρου
  • Πιστώσεων
  • Commercial Crime (Χρηματοκιβώτια, μεταφορές χρημάτων, απιστία υπαλλήλων)
  • Στόλων οχημάτων
  • Μεταφορών
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr