NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Little Bear: Από την ψυχολογία στη vegan ζαχαροπλαστική!

Little Bear: Από την ψυχολογία στη vegan ζαχαροπλαστική!
30_03_2022 10_05_2022

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Χρηματοδότηση

​Η Καίτη Πικιού, με σπουδές στη συμβουλευτική ψυχολογία και πρακτική στο αντικείμενο, ήταν σχεδόν σίγουρη πως θα ακολουθήσει επαγγελματικά το αντικείμενο των σπουδών της. Όμως, δεν πρέπει να παραμελεί κάποιος την αγάπη που μας γεννούν τα χόμπι που κάνουμε στον ελεύθερό μας χρόνο.

Η αγάπη της, λοιπόν, για τη ζαχαροπλαστική την οδήγησε στο να κάνει εξειδικευμένα σεμινάρια και να διαπιστώσει πως κάτι ωραίο κρύβεται εκεί, κάτι που θα μπορούσε να γίνει και πιο επαγγελματικό... Κάποια στιγμή λοιπόν, ήρθαν έτσι τα πράγματα που κλήθηκε να διαλέξει ανάμεσα στους δύο επαγγελματικούς δρόμους που εμφανίστηκαν μπροστά της. Και μαντέψτε τι διάλεξε...

Είχατε ασχοληθεί επαγγελματικά στο παρελθόν με κάποιο αντίστοιχο project που να αφορά τη ζαχαροπλαστική;

Έχω δουλέψει σε διάφορες επιχειρήσεις εστίασης, κυρίως εστιατόρια, καθώς και ως ελεύθερος επαγγελματίας, όπου προσέφερα τις υπηρεσίες μου ως ζαχαροπλάστης, αναλαμβάνοντας το catering για events, parties και μυστήρια.

Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας;

Ήταν όνειρο πολλών ετών που προσπαθούσα να υλοποιήσω και πάντα ένιωθα πως δεν θα τα κατάφερνα. Αυτό άλλαξε στην πρώτη καραντίνα, όπου έβαλα κάτω όλους μου τους φόβους και αποφάσισα να τους αντιμετωπίσω. Έτσι, ξεκίνησα το διάβασμα και παρακολούθησα σεμινάρια, έμαθα τι είναι business plan και το έφτιαξα (με αρκετή βοήθεια από το περιβάλλον μου) και μόλις τελείωσα με το κομμάτι αυτό, προχώρησα στο «χτίσιμο» της επιχείρησης.

littlebear-3.png?mtime=20220328211542#asset:337883

Ποια είναι τα βασικά προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρετε; Τι μπορεί να βρει κάποιος δηλαδή στο Little Bear;

Το «Little Bear» είναι ένα αποκλειστικά vegan ζαχαροπλαστείο. Δεν χρησιμοποιούμε στις παρασκευές μας ζωικά παράγωγα, δηλαδή φτιάχνουμε γλυκά χωρίς βούτυρο, αυγά, γάλα, ζελατίνη κ.α.! Μπορεί κανείς να βρει κάθε είδους γλυκό, δηλαδή, τούρτες, κεράσματα, πάστες, σιροπιαστά, τσουρέκια και κουλουράκια, αλλά και αλμυρές πίτες ημέρας και σάντουιτς, καθώς και βιολογικό fair-trade καφέ. Επίσης, αναλαμβάνουμε βαπτίσεις, γάμους, πάρτι και κάθε είδους event! Τέλος, καθημερινά έχουμε και επιλογές χωρίς ζάχαρη, αλλά και χωρίς γλουτένη για όσους απέχουν και από αυτά.

Πού μπορεί να σας βρει κάποιος;

Βρισκόμαστε στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 14, στον Πειραιά, αλλά κάνουμε και διανομή κατ’ οίκον σε όλη την Αττική. Επίσης, μας βρίσκετε στο Facebook και το Instagram.

Ήταν δύσκολο το εγχείρημα και το ξεκίνημα μιας τέτοιας επιχείρησης; Πόσο ισχυρός είναι ο ανταγωνισμός;

Κάθε βήμα του εγχειρήματος είχε και τις δυσκολίες του και πραγματικά ξεκίνησα με πολλά εμπόδια και προβλήματα. Όλα όμως αντιμετωπίζονται και μέσα από κάθε εμπειρία μαθαίνω και κάτι καινούριο και χρήσιμο. Δεν έχουμε τόσο ισχυρό ανταγωνισμό, γιατί τα προϊόντα μας είναι μοναδικά στο είδος τους. Σκεφτόμαστε συνεχώς νέες συνταγές και ανανεώνουμε τις βιτρίνες μας με ό,τι μας αρέσει και ό,τι αρέσει στον κόσμο, οπότε κάθε βιτρίνα είναι μια έκπληξη. Ίσως στο κομμάτι του καφέ να είναι πιο έντονος ο ανταγωνισμός, αλλά και εκεί κερδίζουμε πελάτες εξηγώντας τους τι σημαίνει fair-trade και κρατώντας την ποιότητα ψηλά. Η εταιρία που συνεργαζόμαστε μας βοήθησε και μάλιστα μας έκανε και εξειδικευμένο σεμινάριο στον χώρο μας για να μάθουμε τα πάντα για τον καφέ!

littlebear-1.png?mtime=20220328211549#asset:337884

Πώς σας επηρέασε ο κορονοϊός; Σας άλλαξε με κάποιο τρόπο τη στρατηγική σας;

Είδα ότι δημιουργήθηκε η ανάγκη για την παράδοση των προϊόντων μας κατ’ οίκον με όλη αυτή την κατάσταση, οπότε από την αρχή έψαξα να βρω λύση για αυτό. Είμαι από τους τυχερούς που δεν έχουν νοσήσει (ακόμα), αλλά όλα μου τα σχέδια τα έβλεπα να καθυστερούν να υλοποιηθούν λόγω του κορονοϊού. Δεν έκανα πίσω όμως και σκεφτόμουν πως τόσοι άνθρωποι υποφέρουν από τη νόσο και όσα έχει δημιουργήσει, οπότε έκανα υπομονή. Οι αλλαγές στα μέτρα και ο διχασμός του κόσμου δυσκολεύουν τις επιχειρήσεις, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Μόνο να βρίσκουμε τη δύναμη να προχωράμε.

Ποιο είναι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης; Μ' άλλα λόγια, γιατί να προτιμήσει κάποιος τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας δεν έχουν συντηρητικά και είναι πάντα φρέσκα. Είναι κατάλληλα για άτομα με αλλεργίες στα γαλακτοκομικά και γενικά τα ζωικά παράγωγα και φυσικά για όσους ακολουθούν τον vegan τρόπο ζωής, αλλά και όσους νηστεύουν για θρησκευτικούς λόγους. Επιλέγουμε τις πρώτες ύλες μας με κριτήριο την ποιότητα, αλλά και με το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Προσπαθούμε όσο γίνεται να συνεργαζόμαστε με όμορες επιχειρήσεις και προμηθευτές, βάζοντας το λιθαράκι μας για την προστασία του πλανήτη. Κάθε παραγγελία είναι προσωποποιημένη και στα μέτρα του πελάτη, κάτι που καθιστά μοναδική κάθε περίσταση που περιλαμβάνει γλυκό μας!

Ποιο feedback παίρνετε από τους πελάτες σας;

Στην αρχή φοβόμουν ότι επειδή είναι όλα vegan, θα έχω αρνητικές αντιδράσεις, κυρίως από περαστικούς και τη γειτονιά. Ωστόσο, διαψεύστηκα πλήρως! Η γειτονιά μάς έχει αγκαλιάσει και πολλοί πελάτες έχουν γίνει τακτικοί κι ας μην είναι vegan. Αυτό για εμάς μόνο είναι μεγάλη νίκη! Γνωρίζουμε κάθε μέρα ανθρώπους και μοιραζόμαστε εμπειρίες και φαγητό. Κάθε feedback είναι ευπρόσδεκτο και κάθε γνώμη μετράει πολύ για μας και την εξέλιξή μας.

Πώς φαντάζεστε την επιχείρησή σας σε 5 χρόνια από τώρα;

Παρόλο που ακόμη η κατάσταση γύρω μας είναι δύσκολη, πιστεύω ακόμη πως κάθε εμπόδιο μπορούμε να το ξεπεράσουμε. Σε 5 χρόνια το «Μικρό Αρκούδι» θα είναι γεμάτο εμπειρίες και γλυκά! Θα έχει περισσότερο προσωπικό και γιατί όχι και ένα παράρτημα στα σκαριά!

Πώς μάθατε για το The People's Trust; Με ποιο τρόπο σας βοήθησαν;

Τελείως τυχαία, διαβάζοντας ένα άρθρο-αφιέρωμα στο epixeiro.gr. Οι άνθρωποι του The People’s Trust με βοήθησαν στην πιο δύσκολη στιγμή του εγχειρήματος, με το κομμάτι του εξοπλισμού. Με τη βοήθεια της οικονομικής αρωγής που μου έδωσαν, πήρα τον φούρνο, τα ψυγεία και το ζυμωτήριό μου, οπότε χωρίς αυτή τη βοήθεια δεν θα υπήρχε το «Little Bear».

Θα προτείνατε το The People's Trust σε ένα νέο επιχειρηματία και γιατί;

Φυσικά! Το έχω ήδη κάνει. Ειδικά εάν γνωρίσω κάποιον που είναι σε τόσο δύσκολη στιγμή όσο ήμουν εγώ και αν δω πως πραγματικά υπάρχει η ανάγκη για βοήθεια. Πραγματικά ήμουν σε απόγνωση όταν τυχαία βρήκα το The People’s Trust, οπότε, όπου μου δίνεται η ευκαιρία, μιλάω για την πολύτιμη συμβολή του στο ξεκίνημα της επιχείρησής μου.

littlebear-2.png?mtime=20220328211552#asset:337885


Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr