NEWSFLASH...
ανάγνωση

Αστικές ευθύνες, πότε μία επιχείρηση αποζημιώνει τρίτους

Αστικές ευθύνες, πότε μία επιχείρηση αποζημιώνει τρίτους

«Όποιος ζημιώσει άλλον παράνομα και υπαίτια έχει υποχρέωση να τον αποζημιώσει» διατυπώνει το Άρθρο 914 Α.Κ.

Η ασφάλιση Αστικής Ευθύνης καλύπτει λάθη και παραλήψεις του ασφαλισμένου. Περιλαμβάνει τις δαπάνες που προέρχονται άμεσα από την απόκρουση και ικανοποίηση των αξιώσεων τρίτων κατά του λήπτη της ασφάλισης.

Εξαιρούνται πράξεις ή παραλήψεις που προκλήθηκαν από δόλο του λήπτη της ασφάλισης ή του ασφαλισμένου.

Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης διακρίνεται σε:

Γενική Αστική Ευθύνη (σωματικές βλάβες και υλικές Ζημιές): Έχει σχέση με την κατοχή, χρήση και λειτουργία των εγκαταστάσεων και με τη δραστηριότητα της επιχείρησης (π.χ. φωτιά /έκρηξη /βραχυκύκλωμα, διαρροή σωληνώσεων, ανελκυστήρες, εργασίες συντήρησης, φορτοεκφόρτωσης, επαγγελματικές επισκέψεις, εκδηλώσεις, εργασίες των εργαζομένων της επιχείρησης σε εγκαταστάσεις τρίτων).

Αστική Ευθύνη Προϊόντος (σωματικές βλάβες και υλικές Ζημιές): Ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους από το προϊόν της επιχείρησης (τρίτοι είναι και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα προϊόντα του ασφαλισμένου στα δικά τους προϊόντα).

Βλάβη από Διαφήμιση ή /και προσβολή προσωπικότητας (π.χ. παράνομη έξωση, ψευδής καταμήνυση, σύλληψη εκ λάθους, συκοφαντικό υλικό, παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας).

Εργοδοτική Ευθύνη: Για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές συνεπεία ατυχήματος στο χώρο της επιχείρησης ή σε μισθωμένο, καθώς και συνεπεία της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Οι ευθύνες έναντι τρίτων και αναλόγως του αντικειμένου της επιχείρησης και των συμβάντων, μπορεί να ανέλθουν σε αρκετές δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (π.χ. σωματικές βλάβες ή θάνατος από δηλητηρίαση προϊόντος, χρήση πισίνας και απαιτήσεις ηθικής βλάβης).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr