NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Βρετανία: Καλεί σε επανεξέταση της χρήσης ρωσικού λογισμικού προστασίας

Βρετανία: Καλεί σε επανεξέταση της χρήσης ρωσικού λογισμικού προστασίας

​Το βρετανικό Εθνικό Κέντρο για την Κυβερνοασφάλεια είπε ότι περισσότεροι οργανισμοί θα πρέπει να επανεξετάσουν τον κίνδυνο από την χρήση ρωσικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού προστασίας από ιούς.

Εντούτοις, επισήμανε ότι για τους περισσότερους μεμονωμένους χρήστες είναι ασφαλές να χρησιμοποιούν το λογισμικό της Kaspersky.

Η Γερμανία πρότεινε πρόσφατα την αντικατάσταση του Kaspersky Antivirus. Η εταιρεία, που έχει έδρα τη Ρωσία, σημείωσε ότι οι γερμανικές προειδοποιήσεις έγιναν «για πολιτικούς λόγους».

Το 2017, το Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (NCSC) ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολές σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες, προειδοποιώντας κατά της χρήσης προϊόντων Kaspersky για συστήματα που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια.

Αλλά, στη νέα ανακοίνωση, ο Ian Levy του NCSC έγραψε: «Δεν έχουμε στοιχεία ότι το ρωσικό κράτος σκοπεύει να υποτάξει τα ρωσικά εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες για να προκαλέσει ζημιά στα συμφέροντα του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η απουσία αποδεικτικών στοιχείων δεν αποτελεί απόδειξη απουσίας τους».

Το κέντρο προτρέπει τώρα περισσότερους οργανισμούς να επανεξετάσουν τη χρήση της ρωσικής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων:

  • ευρύτερους οργανισμούς του δημόσιου τομέα που δεν καλύπτονταν από τις οδηγίες του 2017
  • οργανώσεις που παρέχουν υπηρεσίες στην Ουκρανία
  • οργανώσεις που εάν παραβιαστούν θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν μια «νίκη» δημοσίων σχέσεων για τη Ρωσία
  • οργανισμούς που παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με υποδομές ζωτικής σημασίας
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr