NEWSFLASH...
ανάγνωση

Επιχειρησιακή συνέχεια στην πράξη με λύσεις και Εγγυήσεις

Επιχειρησιακή συνέχεια στην πράξη με λύσεις και Εγγυήσεις

Ο σχεδιασμός της επιχειρησιακής συνέχειας είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία στη λειτουργία μίας επιχείρησης, όπως έγραψα στην εισαγωγή της πρώτης ενότητας του αφιερώματος.

Το βασικότερο για μία επιχείρηση είναι να εξασφαλιστεί η αδιάκοπη λειτουργία της επιχείρησης σε όλους τους τομείς και τις συνθήκες. Αυτό μπορεί να το πετύχει κατά το δυνατόν, ξεκινώντας από την αναπλήρωση υλικών ζημιών και απωλειών μέσα από το σωστό ασφαλιστικό πρόγραμμα και ως προέκταση αυτού του προγράμματος να υπάρχει και προστασία απώλειας εσόδων από τη ζημιά που προκάλεσε το ατύχημα.

Σε εξειδικευμένες επιχειρήσεις χρήσιμο είναι να εξετασθεί και η προστασία της επιχείρησης από αστικές ευθύνες ώστε να μπορούν οι υποχρεώσεις της επιχείρησης απέναντι στους πελάτες (απαιτήσεις πελατών) να καλυφθούν.

Κάτι νέο στις ΜμΕ φέρνει η Ασφάλιση Εγγυήσεων

Χρήσιμο εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ασφάλιση εγγυήσεων, όπου η επιχείρηση ασφαλίζεται για συγκεκριμένη διάρκεια και συγκεκριμένο ποσό, το οποίο η ασφαλιστική εταιρεία δεσμεύεται να καταβάλλει στον δικαιούχο. Το πολύ βασικό είναι ότι ο επιχειρηματίας αποφεύγει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων ή και τη μείωση των ορίων τραπεζικού δανεισμού, η πράξη εγγράφεται ως έξοδο για την επιχείρηση και δεν επιβαρύνεται ο ισολογισμός της.

Απώλειες εμπορευμάτων και αθετήσεις συμβολαίων παράδοσης

Συχνές κατά τα στατιστικά στοιχεία είναι οι απώλειες εμπορευμάτων. Τέτοιες απώλειες μπορεί να γίνονται ακόμα και σε καθημερινή βάση. Μία πρώτη απώλεια εμπορεύματος μπορεί να καταγραφεί κατά την παραλαβή του εμπορεύματος. Η απώλεια στο ίδιο το μεταφερόμενο εμπόρευμα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των κατευθείαν πωλήσεων στον επιχειρηματία ή αθέτηση συμβολαίων παράδοσης που έχει συμφωνήσει.

Επιρρεπείς σε οδικές μεταφορές είναι μεταξύ άλλων και ο κλάδος τροφίμων και ηλεκτρονικών ειδών. Η συχνότητα της ζημιές στα μεταφερόμενα εμπορεύματα εξαρτάται και από την διαδρομή που θα ακολουθήσει το εμπόρευμα.

Τα προγράμματα ασφάλισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων περιστρέφονται γύρω από τους άξονες Ασφάλισης Περιουσίας. Τα προγράμματα ασφάλισης περιουσίας περιέχουν βασικές καλύψεις και μπορούν να συνοδευτούν με προαιρετικές επιλογές και εναλλακτικά όρια κάλυψης αστικών ευθυνών.

Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να ασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως είναι οι κτιριακές δομές και το περιεχόμενο τους, τις πρώτες ύλες, τον εξοπλισμό, τα εμπορεύματα. Χρειάζεται επίσης να προστατευτούν από κινδύνους φυσικών καταστροφών, πιθανά από τρομοκρατικές ενέργειες. Και σίγουρα, όπως εξελίσσονται οι καταστάσεις στον κόσμο για απώλεια κερδών σε περίπτωση διακοπής της λειτουργίας τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr