NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

DEFVII: Οι δημοσιονομικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Ευρώπης

DEFVII: Οι δημοσιονομικοί κανόνες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Ευρώπης

Οι δημοσιονομικοί κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναθεωρηθούν, ώστε να ανταποκρίνονται στη νέα πραγματικότητα, όπως έχει προκύψει ύστερα από τη δημοσιονομική κρίση, την υγειονομική, την ενεργειακή και τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό θα πρέπει να ανταποκρίνεται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και κοινή στόχευση, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών και Ψηφιοποίησης της Ισπανίας, Nadia Calviño κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται στους Δελφούς, 6-9 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ωστόσο, η Ισπανίδα υπουργός διαχώρισε την ανάγκη της βραχυπρόθεσμης δημοσιονομικής στήριξης στην αντιμετώπιση κρίσεων, όπως στην περίπτωση της πανδημίας και τώρα της ενεργειακής κρίσης και των επιπτώσεων από τον πόλεμο, από εκείνη της μεσοπρόθεσμης προσαρμογής των δημοσιονομικών κανόνων. Όπως εξήγησε, τη στιγμή αυτή λαμβάνονται πρωτοβουλίες σε επίπεδο κρατών, όπως στην Ισπανία και, σε επίπεδο Ε.Ε. Για παράδειγμα, η Ισπανία, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδια για ενεργειακή αυτονομία της περιοχής. Αυτό, όμως, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πανευρωπαϊκά. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα πρέπει να ληφθούν για τους ενιαίους δημοσιονομικούς κανόνες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι αποτελεσματικοί και ταυτόχρονα κατάλληλοι.

Σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή οικονομία και την ισπανική, η κυρία Calviño ανέφερε ότι όλοι οι προβλέψεις δείχνουν αύξηση του πληθωρισμού και επιβράδυνση της ανάπτυξης. Όμως, απέχει η Ε.Ε. και η Ισπανία από την ύφεση ή τον στασιμοπληθωρισμό, καθώς η οικονομία εξακολουθεί να αναπτύσσεται, ενώ ένα κρίσιμο σημείο αποτελεί η δυναμική στην αγορά εργασίας. Οι επενδύσεις, τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και κυρίως η αύξηση των θέσεων εργασίας αποτελούν δείκτες αισιοδοξίας, κατέληξε η Ισπανίδα υπουργός, στο πάνελ το οποίο συντόνισε ο δημοσιογράφος του Bloomberg News, Νίκος Χρυσολωράς.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr