NEWSFLASH...
ανάγνωση

Τα εργατικά ατυχήματα παίρνουν τη δικαστική οδό

Τα εργατικά ατυχήματα παίρνουν τη δικαστική οδό

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης καλύπτει ένα μεγάλο εύρος κινδύνων ενός επαγγελματία ή μίας επιχείρησης για σειρά ατυχημάτων και γενικά ατυχών γεγονότων, για τα οποία ο επαγγελματίας ή η επιχείρηση φέρει ευθύνη.

Για παράδειγμα η ασφάλιση αστικής ευθύνης προστατεύει έναντι των αξιώσεων εργαζομένων λόγω εργατικού ατυχήματος, έναντι των αξιώσεων τρίτων λόγω ατυχημάτων για τα οποία η επιχείρηση φέρει αντικειμενική ευθύνη (π.χ. πτώση λόγω ολισθηρότητας του δαπέδου ενός καταστήματος και τραυματισμό εκείνου που έπεσε) ακόμη και έναντι των αξιώσεων πελατών, λόγω αμελούς παροχής υπηρεσιών προς εκείνους (π,χ, ιατρικό σφάλμα κ,τ,λ,). Θα πρέπει βέβαια να τονισθεί ότι η ασφάλιση δεν καλύπτει ούτε τις τυχόν ποινικές ευθύνες του υπαίτιου ούτε τις περιπτώσεις όπου ο ίδιος βαρύνεται με δόλο αναφέρει ο Δικηγόρος, MBA, Βασίλειος Θ. Μπέκας, Iδρυτής Bekas & Associates Law Offices.

Δύο επαγγέλματα, σύμφωνα με το νόμο, υποχρεούνται να καλύψουν στις ευθύνες τους

Υπάρχουν διατάξεις που προβλέπουν την υποχρεωτική ασφάλιση διαφόρων επαγγελματιών του τεχνικού, ιδίως, κλάδου (υδραυλικών κ.τ.λ.), οι οποίες όμως για διαφόρους λόγους έχουν παραμείνει ανενεργές.

Στην παρούσα φάση, διευκρινίζει οι επαγγελματίες που έχουν ξεκάθαρη υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης τους είναι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και οι διαχειριστές αφερεγγυότητας, δηλαδή εκείνοι που παρέχουν εξειδικευμένες οικονομικές υπηρεσίες στα πλαίσια πτωχεύσεων εταιριών κ.τ.λ.

Στα ιατρικά και εργατικά ατυχήματα επιδικάζονται μεγάλα ποσά

Οι αγωγές που συνήθως ασκούνται, προσθέτει ο κος Μπέκας, αφορούν είτε σε εργατικά ατυχήματα είτε σε ιατρικά σφάλματα. Δεδομένου ότι οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα κατά κανόνα δεν προστατεύονται από κάποια ασφαλιστήριο που να καλύπτει την αστική τους ευθύνη, δεν είναι λίγες οι φορές που καλούνται να καταβάλουν μεγάλα ποσά που επιδικάζονται εις βάρους τους και υπέρ των παθόντων, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει εν όλω ή εν μέρει έστω, εάν είχαν προνοήσει να ασφαλιστούν.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr