NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Delphi Economic Forum
ανάγνωση

Η Noval Property στο DEF: Οι επενδύσεις και η αξιοποίηση και ανάπτυξη των ακινήτων στην πόλη​

Η Noval Property στο DEF: Οι επενδύσεις και η αξιοποίηση και ανάπτυξη των ακινήτων στην πόλη​

Η Noval Property συμμετείχε φέτος, για πρώτη φορά, στο Delphi Economic Forum VII το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 9 Απριλίου υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στο Forum που συγκέντρωσε το εγχώριο αλλά και διεθνές επιχειρηματικό και πολιτικό ενδιαφέρον, τη Noval Property εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, Διευθύνων Σύμβουλος, συμμετέχοντας σε πάνελ με θέμα “The New Face of Athens”. Σκοπός του πάνελ στο οποίο συμμετείχαν μαζί με τον κ. Καπετανάκο, ο κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της REDS, η κα Σέβη Αμανατίδου, Νομική Σύμβουλος στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, η κα Νατάσα Λιανού και ο κ. Ερμής Χαλβατζής, Ιδρυτικά μέλη και Επικεφαλής των LC Architects και ο κ. Δημήτρης Δημητρίου, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΒΕΑ, ενώ συντόνιζε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Λαμπίρης από το capital.gr και το Build, ήταν να αναδειχθούν σκέψεις και νέες ιδέες ώστε η Αθήνα να αποκτήσει ένα πιο ανανεωμένο και βιώσιμο πρόσωπο. Παράλληλα έγινε συζήτηση γύρω από τις επενδύσεις και την αξιοποίηση και ανάπτυξη των ακινήτων στην πόλη.

Ο κ. Καπετανάκος, αναφερόμενος στο εμβληματικό κτήριο της Noval Property, το “The Orbit” στη Λεωφόρο Κηφισίας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Το “The Orbit” αποτελεί τοπόσημο για την πόλη. Έχει έναν ιδιαίτερο και σύγχρονο σχεδιασμό με εντυπωσιακές καμπύλες, όπου κυριαρχούν το φως και το πράσινο. Είναι κάτι διαφορετικό για την πόλη. Το σημαντικό σε αυτό τον σχεδιασμό είναι ότι έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο. Δεν είναι απλώς ένας χώρος εργασίας, αλλά ένας χώρος ο οποίος καλύπτει ολιστικά τις ανάγκες του εργαζόμενου και της τοπικής κοινωνίας. Είναι ένας χώρος ασφαλής, προσιτός, οικείος για τον εργαζόμενο που λειτουργεί ως προέκταση του σπιτιού του, όπου έχει όλες τις ανέσεις που θα ήθελε όπως εμπορικά καταστήματα, γυμναστήριο και εστιατόριο. Ο εργαζόμενος πλέον παραμένει αρκετές ώρες στο γραφείο του, οπότε χρειάζεται να νοιώθει το συναίσθημα του «ανήκειν» σε μία κοινότητα, ότι δραστηριοποιείται μέσα σε ένα campus. Το “The Orbit” καλύπτει αυτές τις ανάγκες».

Ο κ. Καπετανάκος αναφέρθηκε επίσης στα δύο κτήρια, για την ανάπτυξη των οποίων θα χρησιμοποιηθούν κεφάλαια από το πρώτο πράσινο ομόλογο που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2021 η Noval Property. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Το πράσινο ομόλογο που εκδώσαμε τον Δεκέμβριο καταδεικνύει ότι η βιώσιμη ανάπτυξη έχει έρθει και στην Ελλάδα. Όλο το επενδυτικό πρόγραμμα μας βάσει και των κεφαλαίων που αντλήσαμε από το πράσινο ομόλογο αφορά πράσινα ακίνητα. Για παράδειγμα, στο ακίνητο της πρώην Kodak, στο Μαρούσι, το οποίο το έχουμε αγοράσει μαζί με τη Brooklane Capital, προωθούμε την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος γραφείων, φιλικού προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, με επίκεντρο τον χρήστη με βιώσιμο χαρακτήρα που θα αντέχει στον χρόνο. Στο δε το πρώτο εργοστάσιο της Βιοχάλκο στην οδό Πειραιώς, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, στο Ελληνικό Φεστιβάλ και στη Σχολή Καλών Τεχνών, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια μητροπολιτική γειτονιά Τέχνης και Πολιτισμού ώστε να συνάδει με την ευρύτερη περιοχή. Θα είναι μια γειτονιά που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές βιωσιμότητας και θα έχει μικτές χρήσεις: ξενοδοχείο, κατοικίες, γραφεία, εστίαση, εμπορικά καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά. Είναι κάτι, κατά τη γνώμη μου, πολύ σημαντικό γιατί θα δημιουργήσει εκεί μια γειτονιά που θα έχει ζωή καθ’ όλο το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Και το να δημιουργούνται καινούριες γειτονιές για τον κάτοικο, τον εργαζόμενο και τον επισκέπτη είναι κάτι πολύ σημαντικό».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr