NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Αυτοοδηγούμενα: Οι «οδηγοί» θα βλέπουν TV και δεν θα είναι υπεύθυνοι για τα ατυχήματα

Αυτοοδηγούμενα: Οι «οδηγοί» θα βλέπουν TV και δεν θα είναι υπεύθυνοι για τα ατυχήματα

​Οι χρήστες αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων δεν θα είναι υπεύθυνοι για τα ατυχήματα και θα τους επιτρέπεται να παρακολουθούν τηλεόραση ενώ βρίσκονται πίσω από το τιμόνι, σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές στον βρετανικό Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες θα ευθύνονται για τις αξιώσεις, εάν τα οχήματα εμπλακούν σε συγκρούσεις, όπως δήλωσε το Υπουργείο Μεταφορών (DfT).

Ωστόσο, η ενημέρωση του Κώδικα θα καταστήσει σαφές ότι οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πάρουν τον έλεγχο του οχήματος, όταν αυτό θα χρειαστεί.

Ενώ το DfT σκοπεύει, επίσης, να επιτρέψει στους οδηγούς να παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα και ταινίες σε ενσωματωμένες οθόνες ενώ χρησιμοποιούν αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, θα συνεχίσει να είναι παράνομη η χρήση κινητού τηλεφώνου.

Αυτά τα μέτρα αποτελούν ένα ενδιάμεσο μέτρο της βρετανικής κυβέρνησης για την υποστήριξη της έγκαιρης ανάπτυξης της χρήσης αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκεκριμένα οχήματα για αυτόνομη οδήγηση στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά τα πρώτα μοντέλα θα μπορούσαν να λάβουν το πράσινο φως μέσα στην τρέχουσα χρονιά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr