NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

DJI: Αποχωρεί από Ρωσία & Ουκρανία για να αποτρέψει τη χρήση drones στις μάχες

DJI: Αποχωρεί από Ρωσία & Ουκρανία για να αποτρέψει τη χρήση drones στις μάχες

​Η κινεζική κατασκευάστρια drone, DJI Technology, ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει προσωρινά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία και την Ουκρανία, για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της δεν χρησιμοποιούνται στον πόλεμο, καθιστώντας την, έτσι, την πρώτη μεγάλη κινεζική εταιρεία που επικαλείται τη σύγκρουση για την παύση των πωλήσεων στη Ρωσία.

Ουκρανοί αξιωματούχοι και πολίτες κατηγόρησαν την DJI για διαρροή δεδομένων σχετικά με τον ουκρανικό στρατό στη Ρωσία - ισχυρισμούς που ο μεγαλύτερος κατασκευαστής καταναλωτικών και βιομηχανικών drones στον κόσμο χαρακτήρισε «εντελώς ψευδείς».

Σε αντίθεση με τις περισσότερες δυτικές εταιρείες που αποχώρησαν από τη Ρωσία για να διαμαρτυρηθούν για την εισβολή στην Ουκρανία, οι κινεζικές εταιρείες παρέμειναν στην εγχώρια αγορά, σύμφωνα με τη στάση του Πεκίνου να απέχει από την κριτική στη Μόσχα για τη σύγκρουση.

Ένας εκπρόσωπος της DJI δήλωσε ότι η αναστολή των εργασιών στη Ρωσία και την Ουκρανία δεν πραγματοποιείται «για να κάνει μια δήλωση για οποιαδήποτε χώρα, αλλά για να κάνει μια δήλωση σχετικά με τις αρχές μας».

«Η DJI απεχθάνεται οποιαδήποτε χρήση των drones της για πρόκληση βλάβης και αναστέλλουμε προσωρινά τις πωλήσεις σε αυτές τις χώρες προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα χρησιμοποιήσει τα drones μας στη μάχη».

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας είπε τον περασμένο μήνα ότι η DJI γνώριζε για βίντεο που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο και που υποδήλωναν ότι ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιούσε τα προϊόντα της, αλλά δεν ήταν σε θέση να το επιβεβαιώσει, ενώ η εταιρεία δεν είχε κανέναν έλεγχο στη χρήση των προϊόντων της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr