NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Volotea ξεκινά να συνδέει την Αθήνα με τη πρωτεύουσα της γαλλικής Φλάνδρας

Η Volotea ξεκινά να συνδέει την Αθήνα με τη πρωτεύουσα της γαλλικής Φλάνδρας
Φωτογραφία: Bene Riobó

Αερογέφυρα που θα συνδέσει την Αθήνα με την πρωτεύουσα της γαλλικής Φλάνδρας και 10η μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, επί του ποταμού Deûle, την Lille, ανοίγει η Ισπανική Volotea από τις 12 Ιουλίου με δύο πτήσεις την εβδομάδα την Τρίτη και το Σάββατο.

H Lille, τέταρτη μεγαλύτερη μητρόπολης της Γαλλίας, επίσης πρωτεύουσα της Περιφέρειας Hauts-de-France (Nord-Pas-de-Calais-Picardie) απέχει 110 χλμ από τις Βρυξέλλες, 220 από το Παρίσι, 113 χιλιόμετρα από το Καλαί, σημείο όπου το Eurostar συνδέει την Γαλλία με την Βρετανία και το Βέλγιο, και 200 από την αυτοκρατορική και ιστορική πόλη Aachen.

Κυριαρχεί το Φλαμανδικό στοιχείο στο ιστορικό κέντρο

Με μία σύντομη ματιά η οποία, ωστόσο δεν αρκεί για να περιγράψει την πόλη, το ιστορικό κέντρο της Lille περιβάλλεται από την Πλατεία «General de Gaulle». Την «La Grand Place Lille», (1777) περιτριγυρισμένη από κτίρια φλαμανδικής αρχιτεκτονικής, το παλαιό κτίριο του χρηματιστηρίου «La Vielle Bourse», το οποίο χτίστηκε το 1652-1653. Η ακρόπολη της πόλης, «Cidatel de Lille», του 17ου αιώνα, χτισμένη στα σύνορα της Γαλλίας με τη Φλάνδρα (Ισπανική Ολλανδία).

Η πόλη περιβάλλεται από υψηλής αρχιτεκτονικής κτίρια τα οποία εσωκλείουν την πολυετή ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης, όπως ο Καθεδρικός «Basilica of Notre Dame de la Treille», η εκκλησία γοτθικού ρυθμού «Église Saint-Maurice», το κτίριο της όπερας της πόλης «Opéra de Lille», θέατρο «Théâtre du Nord» και πολλά άλλα. Πολλά είναι τα μουσεία, οι εκκλησίες και τα κάστρα στην πόλη την ευρύτερη περιοχή.

Έξι γαλλικές πόλεις συνδέονται με την Αθήνα

Η έναρξη της πτήσης της Volotea συντομεύει τον χρόνο που χρειάζονται οι επισκέπτες που αναχωρούν από την Αθήνα για να επισκεφτούν την Βόρεια Γαλλία ή το Νότιο Κομμάτι του Βελγίου, επίσης και το Λουξεμβούργο.

Ο Ισπανικός αερομεταφορέας, έχοντας προσθέσει και αυτή την πτήση το καλοκαιρινό του πρόγραμμα, θα συνδέει την Αθήνα με 15 προορισμούς: το Μπιλμπάο (νέα διαδρομή 2022), Μπορντό (νέα διαδρομή 2022), τη Λιλ (νέα διαδρομή 2022), τις Λυών, Μασσαλία, Νάντη (νέα διαδρομή 2022), το Στρασβούργο, το Μπάρι, το Τορίνο (νέα διαδρομή 2022), τη Βενετία, Βερόνα, Ηράκλειο, Μύκονο, Σαντορίνη και Ντουμπρόβνικ.

Η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει περισσότερες από περίπου 570.000 θέσεις (πάνω από 200% έναντι του 2021) από το αεροδρόμιο της Αθήνας, ενώ θα προσφέρει περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια θέσεις από και προς ολόκληρη την Ελλάδα (+ 147% έναντι 2021).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr