NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το Apple Pay στο στόχαστρο της Κομισιόν για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Το Apple Pay στο στόχαστρο της Κομισιόν για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την Apple για την προκαταρκτική της άποψη, σύμφωνα με την οποία έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις αγορές των mobile wallets, σε συσκευές iOS.

Όπως αναφέρει η Κομισιόν, περιορίζοντας την πρόσβαση σε μια τυπική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για ανέπαφες πληρωμές με κινητές συσκευές σε καταστήματα, η Apple περιορίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά των mobile wallets στο iOS.

Η Επιτροπή αμφισβητεί την απόφαση της Apple να εμποδίσει τους προγραμματιστές mobile wallets να έχουν πρόσβαση στο απαραίτητο υλικό και λογισμικό (NFC) στις συσκευές της, προς όφελος της δικής της λύσης, του Apple Pay.

«Τα iPhone, τα iPad και το λογισμικό της Apple αποτελούν ένα "κλειστό οικοσύστημα". Η Apple ελέγχει κάθε πτυχή της εμπειρίας χρήστη σε αυτό, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης των προγραμματιστών mobile wallets» τονίζεται σχετικά.

Η Επιτροπή θεωρεί, προκαταρκτικά, ότι η Apple απολαμβάνει σημαντική ισχύ στην αγορά στην αγορά έξυπνων φορητών συσκευών και δεσπόζουσα θέση στα mobile wallets.

Η προκαταρκτική άποψη της Επιτροπής είναι ότι η δεσπόζουσα θέση της Apple στην αγορά των mobile wallets στο λειτουργικό της σύστημα, το iOS, περιορίζει τον ανταγωνισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα «να αποκλείονται οι ανταγωνιστές και οδηγεί σε λιγότερη καινοτομία και λιγότερες επιλογές για τους καταναλωτές».

Εάν επιβεβαιωθεί, αυτή η συμπεριφορά θα παραβίαζε το άρθρο 102 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης («ΣΛΕΕ») που απαγορεύει την κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr