NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Twitter: Ellison, Binance και Sequoia υποστηρίζουν το deal των 44 δισ. του Musk

Twitter: Ellison, Binance και Sequoia υποστηρίζουν το deal των 44 δισ. του Musk

Ο Elon Musk συγκέντρωσε funding 7,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Twitter, από επενδυτές όπως ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, η Binance και οι εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Fidelity, Brookfield και Sequoia Capital.

Η μεγαλύτερη υποστήριξη προέρχεται από τον Ellison, ο οποίος συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla, που συνεισφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη συμφωνία με το Twitter. Η Sequoia παρέχει 800 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Vy Capital από το Ντουμπάι δίνει 700 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Musk αποκάλυψε επίσης ότι εργάζεται για να φέρει επιπλέον επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του δισεκατομμυριούχου συνιδρυτή του Twitter, Jack Dorsey, δίνοντας στους υφιστάμενους μετόχους τη δυνατότητα να συνεισφέρουν τις μετοχές τους στην εξαγορά. Πρόσθεσε, σε σχετική κατάθεση, ότι τυχόν περαιτέρω συνεισφορές ενδέχεται να αντικαταστήσουν τμήματα των χρηματοδοτικών δεσμεύσεων που είχαν προηγουμένως διευθετηθεί.

Ο επικεφαλής της Tesla έχει καταβάλει μια μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσει εξωτερική υποστήριξη στην τολμηρή προσφορά του για την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ακόμη και όταν τα private equity firms που εμπλέκονται σε εξαγορές με μόχλευση έχουν σε μεγάλο βαθμό αποφύγει το deal.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr