NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Συνεργασία Apple, Google και Microsoft για ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Συνεργασία Apple, Google και Microsoft για ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Σε μια σπάνια συμμαχία, η Apple, η Google και η Microsoft ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επεκτείνουν την υποστήριξη για χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών χωρίς την απαίτηση για κωδικό πρόσβασης, σε κινητά, επιτραπέζιους υπολογιστές και προγράμματα περιήγησης.

Αν και οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και οι τεχνολογίες πολλαπλών παραγόντων προσφέρουν κάποιες βελτιώσεις, η Apple, η Google και η Microsoft συνεργάζονται τώρα για να δημιουργήσουν τεχνολογία που θα είναι πιο βολική και πιο ασφαλής.

Οι τεχνολογικοί γίγαντες ανακοίνωσαν ότι επεκτείνουν την υποστήριξη για ένα πρότυπο σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης από την FIDO Alliance και το World Wide Web Consortium, κάτι που σημαίνει ότι σύντομα θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το smartphone του για να συνδεθεί σε μια εφαρμογή ή ιστότοπο, σε μια κοντινή συσκευή, ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα ή το πρόγραμμα περιήγησης.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, οι τρεις τεχνολογικοί γίγαντες θα εφαρμόσουν πρότυπα σύνδεσης FIDO χωρίς κωδικό πρόσβασης σε Safari, Chrome και Edge. Αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να συνδεθούν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome που εκτελείται σε Windows, χρησιμοποιώντας έναν κωδικό πρόσβασης σε μια συσκευή Apple.

«Η συνεργασία για τη δημιουργία νέων, πιο ασφαλών μεθόδων σύνδεσης που προσφέρουν καλύτερη προστασία και εξαλείφουν τα τρωτά σημεία των κωδικών πρόσβασης είναι κεντρικής σημασίας για τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε προϊόντα που προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια και διαφανή εμπειρία χρήστη - όλα με στόχο τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών ασφαλή», δήλωσε ο Kurt Knight, ανώτερος διευθυντής μάρκετινγκ προϊόντων πλατφόρμας της Apple.

Αυτή η νέα συλλογική δέσμευση εγκωμιάστηκε από την Jen Easterly, διευθύντρια της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA), η οποία την αποκάλεσε «τον τύπο της προοδευτικής σκέψης που θα κρατήσει τελικά τον αμερικανικό λαό πιο ασφαλή στο διαδίκτυο».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr