NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Οι κυβερνητικές υπηρεσίες καλούνται να.. πετάξουν τους ξένους υπολογιστές

Κίνα: Οι κυβερνητικές υπηρεσίες καλούνται να.. πετάξουν τους ξένους υπολογιστές

Η Κίνα διέταξε τις κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες και τις κρατικές εταιρείες να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ξένων brands με εγχώριες εναλλακτικές, μέσα σε δύο χρόνια, σηματοδοτώντας μια από τις πιο επιθετικές προσπάθειες του Πεκίνου επί του θέματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, ζητήθηκε από το προσωπικό να παραδώσει τους ξένους υπολογιστές, ώστε να τους αντικαταστήσει με εναλλακτικές λύσεις που έχουν αναπτυχθεί τοπικά και που λειτουργούν με λογισμικό το οποίο αναπτύχθηκε στο εσωτερικό της χώρας.

Η άσκηση, η οποία ανατέθηκε από τις αρχές της κεντρικής κυβέρνησης, είναι πιθανό να αντικαταστήσει, τελικά, τουλάχιστον 50 εκατομμύρια υπολογιστές σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης.

Η απόφαση προωθεί τη δεκαετή εκστρατεία της Κίνας για αντικατάσταση της εισαγόμενης τεχνολογίας με τοπικές εναλλακτικές, μια σαρωτική προσπάθεια να μειώσει την εξάρτησή της από γεωπολιτικούς αντιπάλους όπως οι ΗΠΑ.

Είναι πιθανό να επηρεάσει άμεσα τις πωλήσεις της HP και της Dell Technologies, των μεγαλύτερων brands στην χώρα, μετά τον τοπικό πρωταθλητή Lenovo Group.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr