NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Vestager: Οι νέοι κανόνες για το Big Tech θα τεθούν σε ισχύ την άνοιξη του 2023

Vestager: Οι νέοι κανόνες για το Big Tech θα τεθούν σε ισχύ την άνοιξη του 2023

Η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ισχύος του Big Tech, το Digital Markets Act (DMA), θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2023, όπως δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Margrethe Vestager.

Ωστόσο, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι ενέργειες επιβολής εναντίον των απείθαρχων «θυρωρών» του Διαδικτύου θα μπορούσαν να έρθουν αμέσως μετά τη θέσπιση του κανονισμού.

«Το DMA θα τεθεί σε ισχύ την ερχόμενη άνοιξη και ετοιμαζόμαστε για επιβολή μόλις έρθουν οι πρώτες ειδοποιήσεις», είπε η Vestager σε μια ομιλία της στο συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού στο Βερολίνο.

«Αυτό το επόμενο κεφάλαιο είναι συναρπαστικό. Σημαίνει πολλές προετοιμασίες», συνέχισε η επικεφαλής ανταγωνισμού της ΕΕ. «Πρόκειται για τη δημιουργία νέων δομών εντός της Επιτροπής, με τη συγκέντρωση πόρων από τη DG Comp [Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού] και τη Cnect [Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιών] με βάση τη σχετική εμπειρία.

Πρόκειται για την πρόσληψη προσωπικού. Αφορά στην προετοιμασία των συστημάτων πληροφορικής. Πρόκειται για τη σύνταξη περαιτέρω νομικών κειμένων σχετικά με τις διαδικασίες ή τα έντυπα κοινοποίησης. Οι ομάδες μας αυτή τη στιγμή είναι απασχολημένες με όλες αυτές τις προετοιμασίες και σκοπεύουμε να παρουσιάσουμε τις νέες δομές πολύ σύντομα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr