NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Δράσεις Marie Skłodowska-Curie: Η ΕΕ επιβραβεύει 1.956 προτάσεις έρευνας

Δράσεις Marie Skłodowska-Curie: Η ΕΕ επιβραβεύει 1.956 προτάσεις έρευνας

Η Επιτροπή χορήγησε σε 1.956 ερευνητές το σήμα αριστείας των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie.

Το σήμα αριστείας είναι ένα από τα μέτρα που αποσκοπούν στη στήριξη των επιστημόνων των οποίων οι προτάσεις δεν μπόρεσαν να χρηματοδοτηθούν λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη». Πρόκειται για ερευνητές και ερευνήτριες που υπέβαλαν εξαιρετικές προτάσεις μεταδιδακτορικών υποτροφιών των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie, οι οποίες στη διαδικασία αξιολόγησης έλαβαν βαθμολογία τουλάχιστον 85 %, αλλά δεν μπόρεσαν να χρηματοδοτηθούν. Με το σήμα αριστείας δύνανται να λάβουν εναλλακτική χρηματοδότηση από περιφερειακές, εθνικές ή θεσμικές πηγές.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ, Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα “Ορίζων Ευρώπη” απελευθερώνει το δυναμικό της ευρωπαϊκής έρευνας και καινοτομίας. Φέτος, τα αποτελέσματα των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie ανέδειξαν για άλλη μια φορά το απίστευτο ταλέντο και την προσήλωση των ερευνητών και των ερευνητριών απ’ όλο τον κόσμο. Τους εύχομαι κάθε επιτυχία. Ελπίζω το σήμα αριστείας των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie να τους βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους το συντομότερο δυνατό».

Μέχρι σήμερα, 13 χώρες έχουν θεσπίσει συστήματα χρηματοδότησης για τη στήριξη των κατόχων σήματος αριστείας των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie. Ο πλήρης κατάλογος των προγραμμάτων στήριξης που έχουν θεσπιστεί για τους κατόχους σήματος αριστείας των Δράσεων Marie Skłodowska-Curie είναι διαθέσιμος εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr