NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΕΕ και ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν έναν «αγώνα επιδοτήσεων» ενισχύσουν την παραγωγή chipset

ΕΕ και ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν έναν «αγώνα επιδοτήσεων» ενισχύσουν την παραγωγή chipset

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ανακοινώσουν μια κοινή προσπάθεια για να αποτρέψουν μια «κούρσα επιδοτήσεων», καθώς προσπαθούν να ενισχύσουν την παραγωγή ημιαγωγών.

Η κίνηση θα παρουσιαστεί στη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΗΠΑ-ΕΕ (TTC), που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και τη Δευτέρα στο Παρίσι.

Το TTC δεσμεύτηκε πέρυσι να εμβαθύνει τη διατλαντική συνεργασία για να ενισχύσει τις αλυσίδες εφοδιασμού chipset, να περιορίσει τις πρακτικές της Κίνας και να υιοθετήσει μια ενοποιημένη προσέγγιση για τη ρύθμιση μεγάλων, παγκόσμιων εταιρειών τεχνολογίας.

"Θα μας δείτε να ανακοινώνουμε μια διατλαντική προσέγγιση στις επενδύσεις ημιαγωγών με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας του εφοδιασμού", δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Τόσο η Ουάσιγκτον όσο και οι Βρυξέλλες θέλουν να ενθαρρύνουν τις επενδύσεις σε chipset, «να το κάνουν με συντονισμένο τρόπο και να μην ενθαρρύνουν απλώς έναν αγώνα επιδοτήσεων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr