NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν: Όσα ειπώθηκαν για γεωπολιτική, F-35, ενεργειακά

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μπάιντεν: Όσα ειπώθηκαν για γεωπολιτική, F-35, ενεργειακά

​Κρίσιμα θέματα γεωπολιτικού, ενεργειακού, οικονομικού αλλά επενδυτικού ενδιαφέροντος τέθηκαν επί τάπητος κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, χθες στον Λευκό Οίκο. Μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ενδεικτικό, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές της ελληνικής αποστολής στην Ουάσιγκτον, των εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σήμερα, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεταφέρεται στο Κογκρέσο και στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις 18:00. Θα έχει νωρίτερα συναντήσεις με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι και την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Μπροστά στις κάμερες ο Αμερικανός πρόεδρος, φορώντας μάλιστα γραβάτα με την ελληνική σημαία, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στάση της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντας απειλή στη Δημοκρατία την επιθετικότητα της Μόσχας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισημαίνει το ρόλο της Ελλάδος ως αξιόπιστο εταίρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στις δηλώσεις τους οι κ.κ. Μπάιντεν και Μητσοτάκης τόνισαν πως οι σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας βρίσκονται στο απόγειό τους, ενώ, χαριτολογώντας, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι συμπατριώτες του τον λένε «Μπαϊντενόπουλο», εξαιτίας της φιλίας του με την ελληνική κοινότητα.

“Ήταν τιμή μου να φιλοξενήσω τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυρία Μητσοτάκη σε δεξίωση στον Λευκό Οίκο. Η φιλία, η εταιρική σχέση και η συμμαχία μεταξύ των δύο εθνών μας είναι ισχυρότερη από ποτέ” ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter o Αμερικανός πρόεδρος.

Με ισχυρό συμβολισμό και οι δηλώσεις, που ακολούθησαν στη δεξίωση, που παρέθεσε ο Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο, με τον Αμερικανό πρόεδρο να αναφέρεται στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, στέλνοντας μήνυμα κατά των απολυταρχικών καθεστώτων.

« Η Ελλάδα θυμάται πως όταν οι δικτάτορες υπήρχαν στη γειτονιά υπήρχε μόνο μια απάντηση: όχι, όχι, όχι. (…) Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας εναντίον μίας γείτονος χώρας της Ουκρανίας. Έχουμε δει φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου. Παιδιά τα οποία θάβονται σε ομαδικούς τάφους. Εκατομμύρια προσφύγων που θέλουν να αποφύγουν τον πόλεμο του κ. Πούτιν. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι εκεί σαν μια φωνή για να υποστηρίξουν το λαό της Ουκρανίας. (…) Λέμε όχι στην τυραννία, όχι στην ιδέα ότι οι απολυταρχίες θα κυριαρχήσουν έναντι των Δημοκρατιών» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες έκαναν εκτενή αναφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η συντεταγμένη στήριξη της Δύσης στο Κίεβο αποτελεί μήνυμα προς τους απολυταρχικούς ηγέτες που επιβουλεύονται εθνική κυριαρχία.

Συναντίληψη στα ενεργειακά

Η συζήτηση προσέγγισε και το πως οι ΗΠΑ θα συμβάλλουν εμπράκτως ώστε να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο, και κατά τις ίδιες πηγές υπήρξε συναντίληψη των δύο ηγετών στο ζήτημα της μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου διεθνώς μέσω της επιβολής πλαφόν, με τον πρωθυπουργό να τονίζει τη θέση της Ελλάδας ως πύλης ενέργειας από τη Μέση Ανατολή.

Πολλή συζήτηση έγινε σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές και για τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, αλλά και τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Κατά τις ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειες τους εν όψει και της κρίσιμης έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Μαΐου.

Επαναβεβαιώθηκε, επίσης, η θερμή αμερικανική υποστήριξη στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις χωρίς να μπορούν να αποκλειστούν και αμερικανικές επενδύσεις σε αυτές στο μέλλον.

Επί τάπητος η τουρκική προκλητικότητα – ξεκάθαρη αναφορά στο Κυπριακό

Κατά τη συζήτηση των δύο ηγετών ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στο συνομιλητή του όλες τις λεπτομέρειες, που αφορούν στην εντεινόμενη εσχάτως τουρκική προκλητικότητα και δη τις υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα ελληνικά νησιά. «Είναι πλέον σαφές πως άπαντες αντιλαμβάνονται πως ο επεκτατισμός και ο αναθεωρητισμός δεν έχουν θέση σε ένα παγκόσμιο σκηνικό που γίνεται ολοένα και πιο σύνθετο» σημείωναν μετά τη συνάντηση στο Λευκό Οίκο αρμόδιες κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνοντας πως το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας δεν ετέθη αυτοτελώς αλλά ως μέρος των ζητημάτων ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της πώλησης αμερικανικών μαχητικών F – 16 προς την Τουρκία αρμόδια κυβερνητική πηγή παρέπεμψε στη σημερινή ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού προς το Κογκρέσο, τονίζοντας, πάντως με νόημα πως ορισμένα ζητήματα είναι καλύτερο να μην συζητούνται δημοσίως.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, τόνιζαν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κυπριακό χωρίς να «μασήσει» τα λόγια του διαμηνύοντας εκ νέου πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μία λύση δύο κρατών στη Μεγαλόνησο.

Καθ’ οδόν προς τα F – 35

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν, εξάλλου, πως στο πλαίσιο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας είναι ειλημμένη η απόφαση της Αθήνας ότι το μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς, που θα επανδρώσει την Πολεμική Αεροπορία θα είναι το αμερικανικό F – 35.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να ενταχθεί η χώρα μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα ενδιαφέρεται να αγοράσει μία μοίρα F – 35 πριν από το τέλος της τρέχουσας 10ετίας, και συγκεκριμένα μετά το 2028, όταν και όπως ειπώθηκε με έμφαση θα υπάρχει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για μία τέτοια κίνηση. Τα ίδια πρόσωπα αποκάλυψαν ότι προ ολίγων ημερών η εταιρεία παραγωγός των F – 35, Lockheed Martin ενημέρωσε και εγγράφως για το ενδιαφέρον της να ενταχθεί η Ελλάδα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και η θετική ανταπόκριση της Αθήνας θα διαβιβαστεί εντός των επομένων ημερών.

«Εάν μπορέσουμε να συμφωνήσουμε σε όλες τις παραμέτρους τα συγκεκριμένα αεροσκάφη θα αποκτηθούν μετά το 2028, ενώ θα αναζητηθεί και ο καλύτερος τρόπος χρηματοδότησης μίας τέτοιας μακρόχρονης επένδυσης για την Ελλάδα του 2030» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές και αποκαλύπτουν το ενδιαφέρον της Lockheed Martin να επενδύσει προσεχώς στη ΕΑΒ με την απαραίτητη διευκρίνιση πως δεν γίνεται λόγος για το πλειοψηφικό πακέτο έτσι ώστε το ελληνικό κράτος να διατηρήσει τον δημόσιο έλεγχο της ΕΑΒ. Ερωτηθείς δε κατά πόσον ζητήθηκε από την Αθήνα να αποστείλει και άλλο αμυντικό υλικό στην Ουκρανία.

Στο απόγειό της η σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

«Υποστηρίξαμε την Ουκρανία για λόγους αρχής αλλά και για να προστατεύσουμε την διεθνή τάξη, για την προστασία του διεθνούς δικαίου» τόνισε, από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα σε αυταρχικούς ηγέτες ότι οποιαδήποτε παραβίαση εδαφικής ακεραιότητας θα αντιμετωπιστεί, είπε ο πρωθυπουργός.

Έδωσε έμφαση στον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα για την περιφερειακή ευημερία και ασφάλεια, ενώ τόνισε, όπως και ο Αμερικανός πρόεδρος, ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ βρίσκονται στο απόγειό τους.

Επισήμανε την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για συνεργασία με τις ΗΠΑ για τα F-35.

«Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στις ένοπλες δυνάμεις μας, καθιστώντας σαφές ότι δεν θα δεχθούμε καμία παραβίαση της εδαφικής μας ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εξάλλου, πρόσθεσε, «το πράτουμε όχι μόνο για να ενδυναμώσουμε την Ελλάδα αλλά και για να ενδυναμώσουμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ».

«Θα συνεχίσουμε τη μακρόχρονη αμυντική συνεργασία μας» είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας: «Θα εγκαινιάσουμε τη συνεργασία για την απόκτηση πρόσθετου εξοπλισμού, για τα F-35 και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να προσθέσουμε αυτό το φανταστικό αεροπλάνο στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις».

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Οι κοινωνίες μας πληρώνουν ένα βαρύ τίμημα σε επίπεδο τιμών στην ενέργεια. Ως προς τούτο, μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά η Ε.Ε και οι ΗΠΑ από κοινού για να μειώσουμε τις τιμές στην ενέργεια, και συγκεκριμένα τις τιμές του φυσικού αερίου καθώς μειώνουμε την εξάρτησή μας από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε, επίσης, ότι η Αλεξανδρούπολη, πέρα από τη στρατηγική σημασία της για το ΝΑΤΟ, είναι κόμβος ενέργειας για το υγροποιημένο φυσικό αέριο προς τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως πύλη εισόδου για ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από φθηνές ΑΠΕ στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση που οι ΗΠΑ έχουν στηρίξει θερμά τη χώρα μας.

Για το Κυπριακό, επανέλαβε ότι δεν είναι αποδεκτή η λύση των δύο κρατών και απηύθυνε έκκληση στον Αμερικανό πρόεδρο: «Παρακαλώ χρησιμοποιήστε όλη σας την επιρροή για να συνεχιστεί η διαπραγματευτική διαδικασία σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ διότι κανείς δεν θα δεχθεί μία λύση δύο κρατών».

«Η Ελλάδα επέστρεψε, το μέλλον είναι μπροστά μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμή του, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στον Λευκό Οίκο. Οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, βρίσκονται στο απόγειο και η κοινή ιστορία θυσιών δένει τα δύο έθνη, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ για το Κυπριακό, παρότρυνε τον Αμερικανό πρόεδρο να επιστρατεύσει όλη την επιρροή του προκειμένου να εκκινήσουν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να δεχθεί λύση δυο κρατών.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να πω ότι η φιλία μας και η εταιρική μας σχέση βρίσκεται στο απόγειό της», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Τόνισε ότι είναι μια «σημαντική περίοδος για να εδραιώσουμε τις σχέσεις μας». Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε την Ελλάδα σημαντικό εταίρο στη Μεσόγειο και την Ανατολική Ευρώπη.

Οι ΗΠΑ αποτίουν φόρο τιμής στις ελληνικές αξίες, υπογράμμισε ο κ. Μπάιντεν. Έδωσε έμφαση στη δημοκρατία, η οποία – όπως είπε – σήμερα κινδυνεύει και έκανε εκτενή αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία, καταγγέλλοντας την Ρωσία για φρικαλεότητες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για το «ηθικό κουράγιο να αποκηρύξει την επίθεση του Πούτιν», αλλά και να υποδεχθεί η χώρα μας πρόσφυγες από την Ουκρανία. Έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση, βάναυση και απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία», αλλά και για εγκλήματα πολέμου και μάλιστα σε βάρος παιδιών. Ο Τζο Μπάιντεν επισήμανε ότι το διακύβευμα σήμερα είναι να μην επικρατήσει ο αυταρχισμός της δημοκρατίας.

Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι σαν μία φωνή για να στηρίξουν την Ουκρανία, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Μαζί, Ελλάδα και ΗΠΑ, μας κάνετε εξαιρετικά αισιόδοξους για έναν καλύτερο κόσμο, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο, ενώ αναφέρθηκε και στην «άδικη επίθεση στην Ουκρανία».

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Μπάιντεν – Μητσοτάκη

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός από τον Αμερικανό πρόεδρο στον Λευκό Οίκο. Ο Τζο Μπάιντεν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάλογο που είχαν νωρίτερα μπροστά στις κάμερες αναφέρθηκαν στα κοινά δημοκρατικά ιδεώδη και τους δεσμούς φιλίας των δύο χωρών, ενώ, όπως τόνισαν και οι δύο ηγέτες, οι σχέσεις ΗΠΑ και Ελλάδας βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό σημείο.

«Σήμερα, η φιλία μας και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αμερικανούς, είναι – θεωρώ – πιο σημαντική από ποτέ», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο. Ο κ. Μπάιντεν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιθετικότητα της Ρωσίας. «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, στις ΗΠΑ, για να γιορτάσω μαζί σας τα 201 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία μας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για τη Δημοκρατία και βάλλει κατά της καθεστηκυίας τάξης, είπε ο Τζο Μπάιντεν, υποδεχόμενος τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος σχολίασε ότι «Ελλάδα και ΗΠΑ αντιμετωπίζουμε αλληλέγγυοι τον πόλεμο στην Ουκρανία».

«Μας ενώνει μια προσωπική φιλία. Είστε εξαιρετικός. Τα δημοκρατικά ιδεώδη τα οποία ενστερνιζόμαστε, όπως όλοι γνωρίζουμε, ξεκινούν από την Ελλάδα και ενέπνευσαν τους «Ιδρυτές Πατέρες» μας, οι οποίοι υπήρξαν μαθητές της Ελλάδας. Δυστυχώς η βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί ταυτόχρονα απειλή προς τη δημοκρατία από αυταρχικά καθεστώτα που θέλουν να καταλύσουν την διεθνή έννομη τάξη» είπε ο κ. Μπάιντεν στον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τον ηθικό, ηγετικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Δεν είναι εύκολο. Το γνωρίζω και σας ευχαριστώ».

«Είναι πολλά αυτά που θα συζητήσουμε σήμερα. Θα συζητήσουμε για τη συνεχιζόμενη στήριξή μας προς την Ουκρανία, την εμβάθυνση των εταιρικών μας σχέσεων στους τομείς της άμυνας και του εμπορίου, την ενεργειακή ασφάλεια, την κλιματική αλλαγή και πολλά περισσότερα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Θα γιορτάσουμε τα 201 έτη από την ανεξαρτησία σας», είπε ο Τζο Μπάιντεν και αναφέρθηκε στην προσωπική φιλία που τον συνδέει με τον Έλληνα πρωθυπουργό και στα δημοκρατικά ιδεώδη που μοιράζονται οι δύο χώρες. «Ενέπνευσαν τους δικούς μας προπάτορες και για αιώνες ενδυναμώθηκαν», σημείωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Σήμερα, η φιλία μας και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες, ανάμεσα στους Έλληνες και τους Αμερικανούς, είναι – θεωρώ – πιο σημαντική από ποτέ. Και είναι τιμή μου που θα έχω την ευκαιρία να γιορτάσω αυτή τη συνεργασία μαζί σου, καθώς είσαι ένας εξαιρετικός φίλος. Καλώς όρισες» είπε ο Τζο Μπάιντεν στον πρωθυπουργό.

«Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, για τα ευγενικά σας λόγια. Είναι πράγματι τιμή μου να βρίσκομαι εδώ, στις ΗΠΑ, για να γιορτάσω μαζί σας τα 201 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο χώρες βρέθηκαν πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Με αλληλεγγύη αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, σημείωσε: «Όπως γνωρίζετε, οι «Ιδρυτές Πατέρες» σας εμπνεύστηκαν από τα ιδανικά της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και οι δικοί μας «Ιδρυτές Πατέρες» άντλησαν έμπνευση από τον αγώνα για ανεξαρτησία σε αυτήν εδώ τη χώρα. Τους τελευταίους δύο αιώνες, οι δύο χώρες μας βρίσκονταν πάντα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Πολεμήσαμε μαζί. Και τώρα αντιμετωπίζουμε, ενωμένοι, την πρόκληση της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τόνισε πως «αυτή η επίσκεψη είναι μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκ νέου το επίπεδο της σχέσης μας. Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι στο υψηλότερο, ιστορικά, επίπεδο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο αμυντικό σκέλος της σχέσης μας, αλλά και στο εμπόριο, τις επενδύσεις, τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου στην Ανατολική Μεσόγειο, ως μιας χώρας που ξεπέρασε τη χρηματοπιστωτική κρίση με μια οικονομία που αναπτύσσεται και αποτελεί πυλώνα σταθερότητας τόσο στα Βαλκάνια όσο και στην ευρύτερη περιοχή». «Επομένως», είπε, «όταν μιλάμε για θέματα όπως η ενεργειακή ασφάλεια, υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε μαζί».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ μαζί σας για να συζητήσουμε αυτά τα σημαντικά θέματα και που, αργότερα, θα μπορέσω να απευθυνθώ στους πολλούς Ελληνοαμερικανούς φίλους σας. Γνωρίζω καλά πόσο στενοί είναι οι δεσμοί σας με τους Έλληνες και τους Ελληνοαμερικανούς, και είναι τιμή μου που θα τους συναντήσω εδώ, στον Λευκό Οίκο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

Πηγή: ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr