NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

António Guterres: Η τρέχουσα πορεία θα οδηγήσει σε «κλιματική καταστροφή»

António Guterres: Η τρέχουσα πορεία θα οδηγήσει σε «κλιματική καταστροφή»
19_05_2022 | 12:01 19_05_2022 | 12:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Η τελευταία έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού αποκαλύπτει ότι οι ωκεανοί έφτασαν στα θερμότερα και πιο όξινα επίπεδα που έχουν καταγραφεί, το 2021, οδηγώντας τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, να προειδοποιήσει ότι η τρέχουσα πορεία θα οδηγήσει σε «κλιματική καταστροφή».

Η ετήσια έκθεση του WMO για την κατάσταση του παγκόσμιου κλίματος ευθυγραμμίζεται με τη φετινή έκθεση της IPCC, η οποία είναι επίσης ένα κάλεσμα αφύπνισης για δράση σε σχέση με το κλίμα.

Η έκθεση του WMO υπογραμμίζει τέσσερις κρίσιμους δείκτες για την κλιματική αλλαγή -συγκεντρώσεις αερίων θερμοκηπίου, άνοδος της στάθμης της θάλασσας, θερμότητα των ωκεανών και οξίνιση των ωκεανών- οι οποίοι έχουν φτάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Η νέα έκθεση του WMO δείχνει, επίσης, ότι το επίπεδο μονοξειδίου του άνθρακα και μεθανίου στην ατμόσφαιρα έφτασε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ το 2021, κρούοντας άλλον έναν κώδωνα κινδύνου για τις παγκόσμιες κυβερνήσεις και το κοινό.

Μιλώντας στην παρουσίαση της έκθεσης του WMO, ο António Guterres χαρακτήρισε τη νέα μελέτη ως μια θλιβερή ένδειξη της αποτυχίας της ανθρωπότητας να αντιμετωπίσει την κλιματική διαταραχή.

«Το παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα έχει καταρρεύσει και μας φέρνει όλο και πιο κοντά στην κλιματική καταστροφή», συνέχισε. «Τα ορυκτά καύσιμα είναι αδιέξοδο — περιβαλλοντικά και οικονομικά».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr