NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ο Καναδάς απαγορεύει την χρήση εξοπλισμού της Huawei από το δίκτυό 5G

Ο Καναδάς απαγορεύει την χρήση εξοπλισμού της Huawei από το δίκτυό 5G

Σχεδόν πέντε χρόνια αφότου η Αυστραλία απαγόρευσε στην Huawei Technologies να παρέχει τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό στους εγχώριους παρόχους, ο Καναδάς πρόκειται να γίνει το τελευταίο μέλος της συμμαχίας «Five Eyes» που θα απομακρύνει τον εξοπλισμό του κινεζικού κατασκευαστή από τα τοπικά δίκτυα πέμπτης γενιάς.

Την Πέμπτη, ο François-Philippe Champagne, υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας του Καναδά, δήλωσε ότι οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας έχουν προθεσμία έως τον Ιούνιο του 2024 για να αφαιρέσουν τον εξοπλισμό που φέρει την υπογραφή της Huawei από τα δίκτυα 5G και μέχρι το 2027 για να αφαιρέσουν τον σχετικό εξοπλισμό από τα δίκτυα 4G.

Ο Καναδάς θα απαγορεύσει επίσης τα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί από την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ZTE Corporation.

«Η κυβέρνηση του Καναδά έχει σοβαρές ανησυχίες για προμηθευτές όπως η Huawei και η ZTE, που θα μπορούσαν να υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με εξωδικαστικές οδηγίες από ξένες κυβερνήσεις με τρόπους που θα συγκρούονταν με τους καναδικούς νόμους ή θα ήταν επιζήμιοι για τα καναδικά συμφέροντα», ανέφερε ο Champagne σε ανακοίνωση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr