NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Metaverse: Το World Economic Forum δημιουργεί «Χωριό Παγκόσμιας Συνεργασίας»

Metaverse: Το World Economic Forum δημιουργεί «Χωριό Παγκόσμιας Συνεργασίας»

​Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανακοίνωσε πως αναπτύσσει ένα φιλόδοξο έργο για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες του metaverse ως πλατφόρμα για συλλογική, χωρίς αποκλεισμούς και αποτελεσματική διεθνή δράση.

Το Φόρουμ, σε συνεργασία με την Accenture και τη Microsoft, χτίζει ένα «Χωριό Παγκόσμιας Συνεργασίας», που θα αποτελεί το virtual μέλλον της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Θα παρέχει χώρους όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνεδριάσουν, να δημιουργήσουν και να αναλάβουν δράση απέναντι στις προκλήσεις του κόσμου.

«Από την ίδρυσή μας το 1971, το Φόρουμ έχει χρησιμεύσει ως πλατφόρμα όπου οι επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις, η κοινωνία των πολιτών και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα παγκόσμια ζητήματα», δήλωσε ο Klaus Schwab, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Forum.

«Το μετασύμπαν θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι, οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες και η κοινωνία γενικότερα σκέφτονται, εργάζονται, αλληλεπιδρούν και επικοινωνούν με σκοπό τη συλλογική αντιμετώπιση θεμάτων της παγκόσμιας ατζέντας.

Το Παγκόσμιο Χωριό Συνεργασίας θα είναι μια επέκταση των πλατφορμών και των συναντήσεων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και θα παρέχει μια πιο ανοιχτή, πιο διαρκή και πιο ολοκληρωμένη διαδικασία συγκέντρωσης».

Το Global Collaboration Village θα φέρει κοντά διεθνείς οργανισμούς, κυβερνήσεις, εταιρείες και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, για να φανταστούν εναλλακτικά μέλλοντα, να εξερευνήσουν ιδέες και να οραματιστούν ποιος θα μπορούσε να είναι ο μελλοντικός κόσμος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr