NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Export Credit Greece με τον ομόλογο Αφρικανικό​ Οργανισμό

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας Export Credit Greece με τον ομόλογο Αφρικανικό​ Οργανισμό

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Export Credit Greece (πρώην Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων - Ο.Α.Ε.Π) του Υπουργείου Εξωτερικών, με τον ομόλογο Αφρικανικό Οργανισμό African Trade Insurance Agency (ATI) υπεγράφη την Πέμπτη 12 Μαΐου, στα πλαίσια του Spring Meeting της Ένωσης της Βέρνης (Berne Union) στην Κωνσταντινούπολη.

Σκοπός της συμφωνίας, είναι η εδραίωση των σχέσεων μεταξύ των μερών, για την υποστήριξη και την ενθάρρυνση του εμπορίου και των επενδύσεων των δυο οργανισμών, με χαρακτηριστικότερες τις ακόλουθες δράσεις:

  • Παροχή πληροφοριών για τρέχοντα και πιθανά νέα έργα προς το συμφέρον των μερών.
  • Διερεύνηση αμοιβαίων ευκαιριών για υπηρεσίες ασφάλισης για εξαγωγές αγαθών, υπηρεσιών και επενδύσεων και υποστήριξη των ασφαλισμένων από τον Ο.Α.Ε.Π. και τον ATI.
  • Ανταλλαγή εμπορικών πληροφοριών στο πλαίσιο διαχείρισης του πιστωτικού κινδύνου, για την πιστοληπτική ικανότητα αγοραστών που βρίσκονται αντίστοιχα στη Αφρική ή την Ελλάδα.
  • Διοργάνωση επιχειρηματικών (Β2Β) συναντήσεων και εκδηλώσεων μεταξύ εξαγωγικών επιχειρήσεων, εγκατεστημένων στην Ελλάδα και σε χώρες της Αφρικής, σε πολλούς τομείς όπως η γεωργία, οι κατασκευές, οι βιομηχανίες χάλυβα και αλουμινίου, κεραμικών, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, μηχανολογικού εξοπλισμού, διαχείρισης απορριμμάτων.
  • Διευκόλυνση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και εύρεση ειδικών λύσεων τόσο στον τομέα των εξαγωγών όσο και στον τομέα των επενδύσεων.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του Export Credit Greece (πρώην Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων - Ο.Α.Ε.Π) ο Διευθύνων Σύμβουλος, Γρηγόρης Σταματόπουλος και εκ μέρους του ATI – African Trade Insurance Agency ο Chief Underwriting Officer, Benjamin Mugisha.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Export Credit Greece Γρηγόρης Σταματόπουλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων. «Ο Export Credit Greece την περίοδο αυτή για την ενίσχυση των διεθνών του σχέσεων, συνάπτει μια σειρά συμφωνιών με αντίστοιχους Οργανισμούς του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό, με την συνεργασία ECG - ATI εδραιώνονται οι ήδη ανεπτυγμένες σχέσεις των δυο οργανισμών. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ελληνικά προϊόντα σε πολλές χώρες της Αφρικής και παρατηρούμε ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον μεγάλων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών για έργα στην αφρικανική ήπειρο. Το μνημόνιο αυτό στοχεύει να διευκολύνει την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στην Αφρική, τα επόμενα χρόνια»

Ο Benjamin Mugisha χαιρέτισε την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας που επισημοποιεί τη συνεργασία με το ECG. Σημείωσε ότι αυτή η συνεργασία έχει αυξημένη σημασία για τον ATI καθώς ενισχύει τους εμπορικούς και επενδυτικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Αφρικής, ιδιαίτερα κατά την περίοδο που η Αφρική και ο κόσμος ανακάμπτουν από τις επιπτώσεις του COVID-19. Το όραμα της ATI παραμένει να μετατρέψει την Αφρική σε πρωταρχικό εμπορικό και επενδυτικό προορισμό και χάρη σε αυτή τη συνεργασία είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό το όραμα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr