NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Γερμανία: 1 στους 10 εργαζομένους είναι «εθισμένος» στην εργασία του

Γερμανία: 1 στους 10 εργαζομένους είναι «εθισμένος» στην εργασία του
27_05_2022 | 13:04 27_05_2022 | 13:08
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα

​Το ένα τρίτο του γερμανικού εργατικού δυναμικού εργάζεται «υπερβολικά» και ένα άλλο 10% επιδεικνύει εργασιακή συμπεριφορά που δείχνει εθισμό, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Η μελέτη, που ανατέθηκε από το Ίδρυμα Hans Böckler, είναι η πρώτη που εξέτασε την εργασιακή συμπεριφορά σε όλους τους τομείς στη Γερμανία - και διαπίστωσε ότι η «καταναγκαστική» εργασία είναι παρούσα σε όλους τους κλάδους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (BIBB) και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μπράουνσβαϊγκ.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 9,8% των συμμετεχόντων παρουσίασαν εθιστική και «καταναγκαστική» συμπεριφορά στην εργασία τους. Ένα 33% εργάζεται «υπερβολικά» αλλά όχι με εθισμό.

Η πλειοψηφία, το 54,9% των εργαζομένων, προσεγγίζει τα εργασιακά τους καθήκοντα με μια πιο «χαλαρή» προσέγγιση», όπως διαπίστωσε η μελέτη.

Οι γυναίκες ήταν ελαφρώς πιο πιθανό να είναι εργασιομανείς σε σύγκριση με τους άνδρες — με το 10,8% των γυναικών να εμπίπτουν στην κατηγορία των εξαρτημένων, σε σύγκριση με το 9% των ανδρών.

Ταυτόχρονα, οι νέοι ηλικίας μεταξύ 15 και 24 ετών είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες από τους μεγαλύτερους εργαζόμενους ηλικίας μεταξύ 55 και 64 ετών να εκδηλώσουν τέτοια εργασιακή συμπεριφορά — με το 12,6% των νεότερων εργαζομένων να εμφανίζουν ψυχαναγκαστική συμπεριφορά σε σύγκριση με το 7,9% των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr