NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Northern Greece Investment Fund: Επένδυση στην Elisabeth Plus AE

Northern Greece Investment Fund: Επένδυση στην Elisabeth Plus AE

​Tο Northern Greece Investment Fund (NGIF) ανακοίνωσε την επένδυση του, συνολικού ύψους 1.500.000€ στην εταιρεία Elisabeth Plus AE που δραστηριοποιείται στον κλάδο της Νοσοκομειακής Φροντίδας και της Φιλοξενίας.

Η Elisabeth Plus AE, αναπτύσσει το πρωτοποριακό project «Elisabeth», δημιουργώντας για πρώτη φορά στη καρδιά της Θεσσαλονίκης ένα υπερπολυτελή χώρο 7.500 τετραγωνικών μέτρων που θα προσφέρει Ολιστικές Υπηρεσίες Φροντίδας και Φιλοξενίας Ηλικιωμένων, 24ωρη νοσηλευτική φροντίδα και ιατρική παρακολούθηση από εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς και υπηρεσίες εργοθεραπείας, κινησιοθεραπείας και καλλωπισμού που θα υποστηρίζουν τη σωματική άνεση και ευεξία των ενοίκων της.

Το συγκρότημα αποτελείται από τρία κτήρια συνολικής επιφάνειας 7.500m2 και δυναμικότητα φιλοξενίας 268 ατόμων. Για πρώτη φορά στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «δημιουργείται μια νέα, ασφαλής και υπερσύγχρονη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), που φέρει το όνομα Elisabeth Holistic Eldercare».

Η Elisabeth Holistic Eldercare, κάνει έναρξη το καλοκαίρι του 2022 με την α΄πτέρυγα επί της οδού Τύπου 4 και προσεχώς ακολουθεί η β΄πτέρυγα επί της συμβολής των οδών Φράγκων 17 & Τύπου 4, η οποία θα βρίσκεται σε λειτουργική συνένωση με την α΄πτέρυγα και θα παρέχει υπηρεσίες Αυξημένης Φροντίδας και Μοντέρνας Τραυματολογίας για περιστατικά που χρήζουν περαιτέρω ιατρικές υπηρεσίες και περίθαλψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ολοκλήρωση της β΄πτέρυγας, θα λειτουργήσει κομμωτήριο στον ισόγειο χώρο της ΜΦΗ και υδροθεραπευτήριο στο λιθόκτιστο θολωτό χώρο του αρχικού κτηρίου, το οποίο σημειώνεται ότι έχει έτος κατασκευής το 1893

Στα πλαίσια του project Elisabeth και σε όμορο κτήριο με τη ΜΦΗ, θα λειτουργήσει το πολυτελές οκταώροφο Elisabeth Boutique Hotel.

Το Northern Greece Investment Fund ιδρύθηκε το 2021 και είναι το μοναδικό Growth Fund με έδρα την Θεσσαλονίκη. Το NGIF διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους €30 εκ., τα οποία προέρχονται από ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (πρώην ΤΑΝΕΟ). Το NGIF επενδύει τα κεφάλαια του σε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στους κλάδους των Τροφίμων – Ποτών, της Μεταποίησης, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Εξοικονόμησης Ενέργειας & Διαχείρισης Αποβλήτων, των Υπηρεσιών Υγείας, του Τουρισμού, καθώς και σε εταιρείες της Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Ο Νικόλας Τακάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Διαχειρίστριας THERMI VCM, του NGIF επισήμανε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επένδυσή του NGIF στην Elisabeth Plus AE. Η εταιρεία αποτελείται από ανθρώπους με μεγάλη εμπειρία στον κλάδο των υπηρεσιών Υγείας, που έχουν όραμα και καινοτόμες ιδέες στον χώρο τους. Η νέα μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) Elisabeth, καλύπτει ένα μεγάλο κενό στην καρδία της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης και ελπίζουμε να μπορέσει να αποτελέσει ορόσημο για την περίθαλψη Ηλικιωμένων στην περιοχή. Είμαστε αρωγοί στο νέο project του κ. Γώγου, ο οποίος είναι ένας δραστήριος επιχειρηματίας και είμαστε σίγουροι πως θα καταφέρει να πετύχει στην εν λόγω δραστηριότητα του και να την επεκτείνει στο μέλλον.”

Από την μεριά του ο κ. Γώγος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Elisabeth Plus AE σημείωσε: “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της THERMI VCM και το NGIF για την εμπιστοσύνη τους στην ομάδα της Elisabeth Plus AE. Η ιδέα της ‘Εlisabeth’ δημιουργήθηκε καθώς μέσα από την δραστηριότητα μας στον τομέα των υπηρεσιών υγείας παρατηρήσαμε ότι ο αριθμός των ηλικιωμένων που έχουν ανάγκες φροντίδας και περίθαλψης, είτε λόγω προχωρημένης ηλικίας, είτε σαν αποτέλεσμα τραυματισμών ή άλλων προβλημάτων υγείας, συνεχώς και αυξάνεται. Αυτό το πρόβλημα θα λύσει η Elisabeth, η οποία αναπτύσσεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης, στοχεύοντας παράλληλα στην φιλοξενία των συγγενών και συνοδών τους, στο όμορο ξενοδοχείο που δημιουργείται. Πιστεύουμε πως η Β. Ελλάδα θα αγκαλιάσει την ιδέα μας και θα μας καθιερώσει ως την νο1 ΜΦΗ της περιοχής και με την συνεργασία μας με το NGIF ευελπιστούμε να επεκτείνουμε την δραστηριότητα μας και σε άλλες περιοχές.”

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr