NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ιστορική εξέλιξη για την Facebook, αποχωρεί η Sheryl Sandberg

Ιστορική εξέλιξη για την Facebook, αποχωρεί η Sheryl Sandberg
Φωτογραφία: World Economic Forum

​Η Sheryl Sandberg παραιτήθηκε από τη θέση της ως Chief Operating Officer στη Meta, την εταιρεία που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Facebook.

Η Sandberg εντάχθηκε στο Facebook στις αρχές του 2008, ως «το Νο. 2» του Διευθύνοντος Συμβούλου και συνιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, και βοήθησε να μετατραπεί σε μια από τις πιο ισχυρές εταιρείες στον κλάδο της τεχνολογίας, με κεφαλαιοποίηση που ξεπέρασε ακόμη και το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Ο Javier Olivan, ο Chief Development Officer της εταιρείας, θα αναλάβει καθήκοντα COO αυτό το φθινόπωρο. Η Sandberg, η οποία ενημέρωσε τον Zuckerberg για την απόφασή της το περασμένο Σαββατοκύριακο, θα συνεχίσει τη θητεία της στο διοικητικό συμβούλιο της Meta.

Η Meta σχεδιάζει επίσης μια εσωτερική αναδιοργάνωση για να συμβαδίσει με την αλλαγή, είπε ο Zuckerberg.

«Κοιτάζοντας το μέλλον, δεν σκοπεύω να αντικαταστήσω τον ρόλο της Sheryl στην υπάρχουσα δομή μας. Δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό θα ήταν δυνατό, καθώς είναι μια σούπερ σταρ που καθόρισε τον ρόλο της COO με τον δικό της μοναδικό τρόπο», είπε ο Zuckerberg σε μια ανάρτηση στο Facebook.

«Αλλά ακόμα κι αυτό αν ήταν εφικτό, νομίζω ότι η Meta έχει φτάσει στο σημείο όπου είναι λογικό οι ομάδες μας να είναι πιο στενά ενοποιημένες, αντί να οργανώνονται όλες οι επιχειρηματικές λειτουργίες χωριστά από τα προϊόντα μας», είπε.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr