NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

H GROHE εξοικονομεί 37 εκατομμύρια πλαστικά αντικείμενα ετησίως

H GROHE εξοικονομεί 37 εκατομμύρια πλαστικά αντικείμενα ετησίως

Η GROHE εντείνει τις δικές προσπάθειες πρόληψης της πλαστικής ρύπανσης καθώς η ανάγκη αντιμετώπισής της είναι πλέον άμεση, με τα τελευταία στοιχεία να αναφέρουν ότι τα πλαστικά απόβλητα θα έχουν τριπλασιαστεί έως το 2040.

Στο πλαίσιο αυτό, η GROHE καλεί συνεργάτες και πολίτες να συμμετάσχουν στην εύρεση νέων λύσεων που θα επιφέρουν σημαντική αλλαγή.

Η GROHE το 2018 ξεκίνησε την πρωτοβουλία “Less Plastic”, με στόχο τον περιορισμό των πλαστικών από τις συσκευασίες της, που αποτελεί έναν από τους τρεις βασικούς πυλώνες της πρωτοβουλίας. Ωστόσο, πολύ σύντομα συνειδητοποίησε ότι η αλλαγή αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις διαθέσιμες επιλογές συσκευασίας. Παράγοντες όπως η ρύθμιση των υφιστάμενων μηχανισμών ανακύκλωσης και η έλλειψη διαθέσιμων λύσεων πλαστικού, εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για όλες τις βιομηχανίες.

Παρ’ όλα αυτά, η GROHE έχει καταφέρει πλέον να εξοικονομεί 37 εκατομμύρια πλαστικά τεμάχια ετησίως λόγω της εξάλειψης όλων των περιττών πλαστικών από τις συσκευασίες των προϊόντων της, το οποίο ισοδυναμεί με τον μέσο όρο των πλαστικών αποβλήτων που παράγονται από 4.300 πολίτες της ΕΕ σε ένα έτος.

Ο Jonas Brennwald, Leader LIXIL σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή & Αφρική αναφέρει: «Αν και η πλήρης μετάβαση σε συσκευασίες χωρίς πλαστικό δεν είναι ακόμη δυνατή, θα συνεχίσουμε να προβληματιζόμαστε συνεχώς και να επανεκτιμούμε το status quo των λύσεων μας. Για να προωθήσουμε ένα μέλλον χωρίς πλαστικά, εστιάζουμε στην ανάληψη δράσης, ενθαρρύνοντας την καινοτομία που εφαρμόζεται στη μαζική αγορά στον τομέα της συσκευασίας και προσκαλώντας τους συνεργάτες μας να δημιουργήσουν μαζί μας νέες ευκαιρίες».

«Η επίτευξη της μείωσης των πλαστικών συσκευασιών θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με μία πολυδιάστατη προσέγγιση, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει νέες καινοτομίες και μικρές τροποποιήσεις, με πρωτότυπες ιδέες. Για παράδειγμα, οι ομάδες στα εργοστάσιά μας χρησιμοποίησαν νέες λύσεις, όπως ειδικά διαμορφωμένα ένθετα από χαρτοπολτό, αντί για πολυστερίνη ή διάλυμα μεμβράνης τα οποία χρησιμοποιούνταν για τις συσκευασίες. Επιπλέον, αναπτύχθηκαν ορισμένες απλές αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακές αλλαγές. Συγκεκριμένα, ένα μέρος του προϊόντος από το σύστημα εγκατάστασης GROHE Rapid χρησιμοποιείται τώρα για την αποθήκευση και άλλων τεμαχίων. Αυτή η μικρή τροποποίηση έχει δημιουργήσει μεγάλο αντίκτυπο, εξοικονομώντας 26 τόνους σακούλας από πολυεστέρα σε ετήσια βάση. Είμαι πολύ περήφανος για τη δημιουργικότητα και τη φιλοδοξία με την οποία οι συνάδελφοι μου προσέγγισαν το θέμα προκειμένου να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές» επισημαίνει ο Peter Brandecke, Leader Quality and EHS Fittings, LIXIL International.

Παράλληλα, η συνεργασία της GROHE με την everwave στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Less Plastic, παίρνει τώρα νέα μορφή με την πιλοτική ανάπτυξη της καινοτόμου πλατφόρμας καθαρισμού HiveX, η οποία ξεκίνησε στον ποταμό Bacchiglione στην Πάντοβα της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2022. Συγκεκριμένα, η σταθερή πλατφόρμα χρησιμοποιεί τη δύναμη του ρεύματος του ποταμού για τη συνεχή εκτροπή και αποθήκευση των πλωτών αποβλήτων και είναι ενεργειακά αποδοτική αλλά και φιλική προς το περιβάλλον. Ο κυψελοειδής σχεδιασμός εξασφαλίζει ότι τα πλαστικά σωματίδια φτάνουν στην επιφάνεια και μπορούν να αποκολληθούν. Αυτό διασφαλίζει επίσης ότι συλλέγονται μόνο τα απόβλητα και ότι τα ζώα παραμένουν αβλαβή, επιτρέποντας τη συλλογή έως και πέντε τόνων αποβλήτων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr