NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Microsoft περικόπτει τις δραστηριότητές στη Ρωσία, απολύει περισσότερα από 400 άτομα

Η Microsoft περικόπτει τις δραστηριότητές στη Ρωσία, απολύει περισσότερα από 400 άτομα

​Η Microsoft λέει ότι περικόπτει «σημαντικά» τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, τρεις μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο κολοσσός του λογισμικού έκοψε τις «νέες» πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών στη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου και τώρα το Bloomberg αναφέρει ότι η εταιρεία απολύει 400 υπαλλήλους στη χώρα.

«Ως αποτέλεσμα των αλλαγών στις οικονομικές προοπτικές και του αντίκτυπου στην δραστηριότητα μας στη Ρωσία, λάβαμε την απόφαση να περιορίσουμε σημαντικά τις δραστηριότητές μας εκεί», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft σε δήλωση στο Bloomberg.

«Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις υπάρχουσες συμβατικές μας υποχρεώσεις με Ρώσους πελάτες όσο παραμένει σε ισχύ η αναστολή των νέων πωλήσεων».

Η Microsoft λέει ότι «συνεργάζεται στενά με τους επηρεαζόμενους υπαλλήλους» στη Ρωσία, καθώς 400 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από την απόφαση της να τερματίσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Δεν είναι σαφές πόσοι υπάλληλοι εργάζονται επί του παρόντος στη Microsoft στη Ρωσία. Η CFO της Microsoft, Amy Hood, αποκάλυψε νωρίτερα αυτό το έτος ότι η Ρωσία αντιπροσωπεύει λιγότερο από το ένα τοις εκατό των εσόδων της Microsoft.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr