NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Volkswagen: Αποζημιώνει τους εργαζομένους που εγκαταλείπουν εργοστάσιο στη Ρωσία

Volkswagen: Αποζημιώνει τους εργαζομένους που εγκαταλείπουν εργοστάσιο στη Ρωσία

​Η Volkswagen θα προσφέρει αποζημιώσεις στους υπαλλήλους της σε εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στο Νίζνι Νόβγκοροντ της Ρωσίας, εάν συμφωνήσουν να εγκαταλείψουν οικειοθελώς τις θέσεις τους.

Η προσφορά αποζημίωσης και ιατρικής ασφάλισης μέχρι το τέλος του 2022 είναι διαθέσιμη για τα περίπου 200 άτομα που εργάζονται στο εργοστάσιο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Volkswagen, επιβεβαιώνοντας προηγούμενη αναφορά της εφημερίδας Kommersant.

Η Volkswagen ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι η παραγωγή στις εγκαταστάσεις της στην Καλούγκα και στο Νίζνι Νόβγκοροντ θα ανασταλεί μέχρι νεωτέρας λόγω των δυτικών κυρώσεων και πως θα σταματήσουν οι εξαγωγές οχημάτων στη Ρωσία.

Ενώ η Volkswagen κατέχει την ιδιοκτησία του εργοστασίου στην Καλούγκα, απασχολώντας περίπου 4.200 εργαζομένους, δεν συμβαίνει το ίδιο και με το εργοστάσιο του Νίζνι Νόβγκοροντ, αλλά έχει συμβατική συμφωνία με τον ιδιοκτήτη GAZ Group για τη συναρμολόγηση πολλών μοντέλων της.

Η Kommersant επικαλείται συνδικαλιστικές πηγές που ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι που συμφώνησαν με την προσφορά της εταιρείας πριν από τις 17 Ιουνίου θα λάβουν μισθό έξι μηνών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr