NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Danone: Επενδύσεις τριών εκατ. ευρώ στην Ελλάδα - Έμφαση στα logistics

Danone: Επενδύσεις τριών εκατ. ευρώ στην Ελλάδα - Έμφαση στα logistics

Έξτρα επενδύσεις 3 εκατομμύριων ευρώ προετοιμάζει ο γαλλικός όμιλος Danone στην Ελλάδα: στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων παγκοσμίως. Στόχος της να ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική αγορά μετά την απορρόφηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της. Ήδη ο τζίρος της εκτιμάται στα 16 - 17 εκατ. ευρώ με τις προοπτικές να είναι ιδιαίτερα ευοίωνες.

Οι διαρθρωτικές αλλαγές τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου με έμφαση στon τομέα των logistics, όπου από τα 3 εκατ. επενδύει το 1 εκατ., ενώ επενδύει 700 χιλιάδες ευρώ σε ανθρώπινο δυναμικό και 1,1 εκατ. σε προωθητικές ενέργειες.

Με 120 αγορές η πιθανότητα διαταραχής της εφοδιαστικής αλυσίδας ελαχιστοποιείται

Εν μέσω των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα σε λιμάνια και μεγάλες οδικές αρτηρίες, η Danonem απαντώντας στο epixeiro.gr βλέπει μηδενικές απώλειες σε σχέση με άλλες βιομηχανίες / προμηθευτές, λόγω των πολύ καλών συνεργασιών με 120 αγορές, των οικονομιών κλίμακας και της υψηλής φερεγγυότητας των προμηθευτών της. Παράλληλα υψηλές διασφαλίσεις δίνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με πολύ υψηλά όρια που έχει με τη μεγαλύτερη μεσιτική (αντ)ασφαλίσεων στον κόσμο, την ΑΟΝ.

Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί η Danone, όπως και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις με 100% ασφάλεια, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα σε ένα τόσο ασταθές περιβάλλον.

Η Ιστορία της Danone στην Ελλάδα ξεκινά το 1926

Η ιστορία της Danone στην Ελλάδα ξεκινά το 1926, την ίδια χρονιά που άνοιξε τις πύλες της η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μετά από πολλά στάδια, η γαλλική εταιρεία μπαίνει εκ νέου με άλλο πρόσωπο στην ελληνική αγορά και στο καταναλωτικό προϊόν με την θυγατρικής της Numil ΑΕ Hellas να αναλαμβάνει την διανομή των προϊόντων λιανικής. Είναι η πρώτη φορά που στην ιστορία της Danone οι κατηγορίες προϊόντων βρεφικής ηλικίας, ειδικής διατροφής, γαλακτοκομικών και φυτικών προϊόντων ενσωματώνονται σε μια εταιρεία, την Numil AE Hellas. H συνεργασία με τη Leader διατηρείται καθώς και με την ΔΕΛΤΑ.

Η Danone έχει συνεργασία με 120 αγορές. Πραγματοποιεί πωλήσεις αξίας περίπου 24 δισεκατομμύρια ετησίως. Προσδοκώντας ετήσια ανάπτυξη 4% στην Ελλάδα η Danone δραστηριοποιείται σε 3 βασικές κατηγορίες τροφίμων, ενώ έχει παρουσία σε πάνω από 12.000 σημεία πώλησης με το 61% στο λιανεμπόριο –σουπερμάρκετ, το 25% σε φαρμακεία, 6% στην HoReCa και τα νοσοκομεία και 7% στην αγορά της Κύπρου.

Ο γαλλικός όμιλος δεν σκέφτεται να κάνει εργοστάσιο στην Ελλάδα καθώς δεν μπορεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας ωστόσο εστιάζει στην πώληση προς τους πελάτες λιανικής χωρίς ενδιάμεσους διανομείς ακολουθώντας την τακτική άλλων μεγάλων προμηθευτών.

Στόχος της να παρέχει «καινοτόμα προϊόντα» που να καλύπτουν τις ανάγκες των καταναλωτών σε κάθε ηλικιακό στάδιο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr