NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

​12ο Συνέδριο Mobile Connected World 2022 - ο ρόλος κλειδί του 5G στη μετά covid εποχή

​12ο Συνέδριο Mobile Connected World 2022 - ο ρόλος κλειδί του 5G στη μετά covid εποχή

Το 5G είναι, πλέον, εδώ. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αποκτήσει ένα συμβατό smartphone και να εκμεταλλευτεί τα οφέλη που προσφέρει η συνδεσιμότητα μέσω των δικτύων πέμπτης γενιάς - ένα από τα οποία είναι και οι υψηλότερες ταχύτητες πρόσβασης.

Πέρα όμως από αυτά τα χαρακτηριστικά, ποιος είναι ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει το 5G στην εποχή μετά τον κορονοϊό και την πανδημία; Σύμφωνα με αναφορά του World Economic Forum, με στοιχεία που προέρχονται από την PwC, ο θετικός αντίκτυπος μπορεί να εντοπιστεί σε μια σειρά αξόνων.

Παρά το ότι επιχειρήσεις κάθε μεγέθους, από πολύ μικρές μέχρι πολύ μεγάλες, δέχθηκαν «χτύπημα» από τους περιορισμούς που τέθηκαν σε εφαρμογή για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του covid -μιας αλλαγής που είναι αισθητή ακόμη και σήμερα- ένα πλήθος αγορών, παγκοσμίως, είδε επιτάχυνση στην ανάπτυξη των δικτύων 5G τους περασμένους μήνες - ξεκινώντας από το 2020 και την έναρξη της πανδημίας. Αυτό αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης που υπάρχει στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το 5G στην επόμενη μέρα.

Για την ακρίβεια, οι αναλυτές έχουν προβλέψει πως το 5G θα προσθέσει 3,8 τρισεκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ έως το 2035, υποστηρίζοντας 22,8 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Αυτά τα οφέλη θα γίνουν αισθητά σε πολλούς κλάδους, καθώς τα δίκτυα πέμπτης γενιάς παρέχουν την υποδομή για την ψηφιοποίηση του επιχειρείν, την ανάπτυξη των αλυσίδων αξίας και την επέκταση της παγκόσμιας αγοράς. Καθώς βλέπουμε ολοένα και πιο κοντά την έξοδο από την πανδημία, το 5G αναμένεται πως θα έχει αντίκτυπο σε μια σειρά θεμάτων, τόσο σε αναδυόμενες όσο και σε προηγμένες οικονομίες.

Κοινωνική συνοχή: Η έλευση της πανδημίας και ο αντίκτυπος που αυτή προκάλεσε, αποτέλεσε απειλή για την επιδείνωση των ανισοτήτων, όσον αφορά στο λεγόμενο ψηφιακό χάσμα - το κενό που προκύπτει ανάμεσα σε όσους διαθέτουν τις δεξιότητες για να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και να ωφεληθούν από αυτές και σε εκείνους που δεν έχουν μια τέτοια ευκαιρία. Πιστεύεται πως ο τρόπος με τον οποίο επεκτείνεται η σχετική υποδομή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζική ανάπτυξη του 5G σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως σε πολλά σημεία της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας, της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής. Η πυκνότητα του πληθυσμού, η τοπογραφία και η έλλειψη οπτικών ινών, κάνουν την ανάπτυξη δικτύων 5G πιο ελκυστική, σε σύγκριση με την προ-covid εποχή.

Βιομηχανική ανάπτυξη: Το 5G θα έχει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των αλλαγών που υιοθετήθηκαν -σχεδόν αναγκαστικά- σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα τελευταία δύο χρόνια έφεραν στο προσκήνιο την ανάγκη υιοθέτησης ψηφιακών εργαλείων και πρακτικών μέσα ένα χρονικό πλαίσιο μερικών εβδομάδων, ακόμη και ημερών. Μια διαδικασία που, υπό άλλες συνθήκες, θα γινόταν σταδιακά και μέσα σε μια περίοδο αρκετών ετών. Αυτός ο ξαφνικός μετασχηματισμός αμφισβήτησε το «κατεστημένο», όσον αφορά στο που πραγματοποιείται η εργασία, στο πώς λειτουργεί η εφοδιαστική αλυσίδα και στο πώς μια επιχείρηση αλληλεπιδρά με πελάτες, συνεργάτες και προμηθευτές. Καθώς ξεφεύγουμε από την ενεργοποίηση μιας σειράς αλλαγών λόγων αναγκαιότητας, το 5G θα οδηγήσει στην οριστική ενσωμάτωση τους.

Εθνική ανάπτυξη: Το 5G είναι έτοιμο να συμβάλλει σε ζητήματα εθνικής ανάκαμψης, στο ΑΕΠ και στην απασχόληση, σε παγκόσμιο επίπεδο, απαιτώντας τη συνεργασία τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα. Η «ανακάλυψη» αυτών των ευκαιριών απαιτεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον που θα οδηγήσει σε κατάργηση των εμποδίων - τα οποία καθυστερούν ή αποτρέπουν τη γρήγορη και ευρεία υιοθέτηση αυτής της «πέμπτης γενιάς». Η ταχεία και δίκαιη ανάπτυξη δικτύων 5G απαιτεί την υιοθέτηση πολιτικών για την απόκτηση των απαιτούμενων τοποθεσιών και την προώθηση της κοινής χρήσης υποδομών. Παράλληλα, ο δημόσιος τομέας μπορεί να έχει βασικό ρόλο σε ζητήματα χρηματοδότησης, ώστε να διασφαλιστεί η συμπερίληψη όσων βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Το φετινό Mobile Connected World της Smartpress, στις 12 Ιουλίου, θα εξετάσει όλα τα παραπάνω ζητήματα. Παράλληλα, θα αναφερθεί στα ανοικτά πρότυπα που αλλάζουν την αγορά, θα αναλύσει τα ζητήματα ενεργειακής απόδοσης και τα οφέλη από τις εφαρμογές του 5G και του Internet of Things, θα συζητήσει το θέμα του «ανταγωνισμού» με την ευρυζωνική και τις οπτικές ίνες, αλλά και τον ρόλο των υποδομών στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την τηλεργασία. Τέλος, θα μπει για πρώτη φορά στο «τραπέζι» το μέλλον και το 6G.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr