NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ η αποτίμηση των νικητών του Envolve Award Greece

Ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ η αποτίμηση των νικητών του Envolve Award Greece

Πριν από μερικές ημέρες, το Envolve γιόρτασε 10 χρόνια υποστήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και, παράλληλα, ανακοίνωσε τους νικητές του Envolve Award Greece 2022. Σήμερα, το epixeiro.gr συζητά με τον Αλέξανδρο Νούσια, Διευθυντή του Envolve Entrepreneurship στην Ελλάδα, για την πορεία του προγράμματος και τα αποτελέσματα που έχουν προκύψει, αλλά και με τις τρεις εταιρείες που διακρίθηκαν φέτος.

«Είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι που φέτος το Envolve Entrepreneurship κλείνει 10 χρόνια υποστήριξης της ελληνικής startup σκηνής. 10 χρόνια γεμάτα όνειρα χιλιάδων επιχειρηματιών και εκατοντάδες δράσεις βασισμένες σε τρεις πυλώνες στήριξης: την εκπαίδευση, τους πόρους και τα βραβεία», μας λέει ο κ. Νούσιας. «Το 2012 ξεκινήσαμε σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και, πλέον, έχουμε καταφέρει να υποστηρίζουμε 34 ομάδες νικητών, που εκπροσωπούν 19 τομείς της οικονομίας. Αυτοί οι νικητές, έχουν συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία με τη δημιουργία περισσότερων από 2.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ έχουν συνολική αποτίμηση που ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ».

«Πριν λίγες μέρες, καλωσορίσαμε στην οικογένεια των νικητών του Envolve Award Greece, τρεις ακόμα ομάδες: τη bespot, τη grandmama και την Kineo. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συνεχίζουν μαζί μας το επιχειρηματικό τους ταξίδι. Ελπίζουμε η διάκρισή τους στο διαγωνισμό μας, να τους κάνει πιο δυνατούς και να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν ακόμα πιο γρήγορα, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση, τη δικτύωση, την καθοδήγηση και την επιχειρηματική υποστήριξη που τους προσφέρουμε. Ευχαριστούμε πολύ όσους είναι δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια, συνεργάτες και υποστηρικτές, που συνεχίζουν να μας βοηθούν ώστε να εκπληρώσουμε την αποστολή μας, παρέχοντας εκπαίδευση σε νεοφυείς επιχειρήσεις και πόρους για επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα».

envolve-2022-interview-2.jpeg?mtime=20220625141604#asset:357058

Οι τρεις νικητές

Συζητάμε, λοιπόν, με αυτές τις τρεις ομάδες για το προϊόν που προσφέρουν, τη διάκριση τους και τα επόμενα βήματα [Bespot: Λέων Γαβαλάς, Αναστασία Γρίβα, Κωνσταντίνος Δημητρός, Βασίλης Σταύρου, Grandmama: Βίκυ Κλήμη, Μαρία Μηλιού, Γιώργος Λιβάς & Βάσια Κόντου, Kineo: Αδάμ Μαρκάκης, Γιώργος Σιορφανές, Ιωάννα Βλασοπούλου, Ναταλία Κρίτσαλη, Ανδρέας Δημήτρη, Μαίρη Μαρκάκη, Κατερίνα Κρυπωτού, Κατερίνα Λίζα, José Tomás Mendez].

Μιλήστε μας για την εταιρεία σας. Πώς ξεκίνησε, ποια είναι η υπηρεσία / προϊόν που προσφέρει και ποια τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της δικής σας πρότασης - σε σχέση με άλλες εταιρείες που, ενδεχομένως, δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ή παγκοσμίως;

Bespot: Η Bespot είναι μια εταιρεία που αναδεικνύει την αξία των δεδομένων τοποθεσίας και συνεισφέρει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των φυσικών χώρων λιανικού εμπορίου. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και τεχνολογίας IoT, η πλατφόρμα παρέχει τεχνικές λύσεις για υψηλής ακρίβειας ανίχνευση κίνησης, ήδη σε περισσότερα από 4.000 καταστήματα του λιανεμπορίου. Προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης προσωποποιημένου περιεχομένου και αποτύπωσης τάσεων επισκεψιμότητας, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών.

envolve-2022-interview-3.jpeg?mtime=20220625141647#asset:357059

Grandmama: Το grandmama είναι μια online πλατφόρμα που βοηθάει τους ηλικιωμένους και τις οικογένειες τους να επιλέξουν έναν έμπειρο και έμπιστο φροντιστή για τη φροντίδα τους στο σπίτι, καλύπτοντας όλη την Ελλάδα. Ακολουθείται μια διαδικασία για την ένταξη του φροντιστή στην πλατφόρμα, ενώ και οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αξιολογούν τις υπηρεσίες των φροντιστών κατά την διάρκεια της χρήσης των υπηρεσιών τους, με ένα σύστημα αξιολόγησης με συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια. Το grandmama «γεννήθηκε» μέσα από τις προσωπικές μας εμπειρίες για την εύρεση φροντιστή. Χρησιμοποιούμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τη δημιουργία ενός αλγόριθμου ο οποίος βοηθάει στο matching μεταξύ των ηλικιωμένων και των φροντιστών, καθώς επίσης έχουμε καταφέρει να έχουμε το μεγαλύτερο δίκτυο, με πάνω από 5.000 φροντιστές στο δίκτυο.

Kineo: Η Kineo προσφέρει προϊόντα ευέλικτης ιδιοκτησίας για οχήματα μικροκινητικότητας όπως ηλεκτρικά ποδήλατα ή πατίνια. Ξεκινήσαμε το 2021 και τα οχήματα μας έχουν ήδη ξεπεράσει τις 110.000 ημέρες στο δρόμο. Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι ότι έχουμε μια μεγάλη γκάμα επιλογών ώστε να μπορεί κάθε ιδιώτης ή εταιρεία να βρει το καταλληλότερο όχημα για τις ανάγκες του, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα, όπως τη συντήρηση και την ασφάλιση του, κάνοντας την ιδιοκτησία και χρήση αυτών των οχημάτων μια πολύ εύκολη επιλογή.

Διακριθήκατε στο φετινό Envolve Award Greece 2022. Μιλήστε μας για αυτή τη διάκριση και για το πώς θα σας βοηθήσει στα επόμενα βήματα, στην ανάπτυξη της επιχείρησης σας. Γενικότερα, ποια η γνώμη σας για το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και το οικοσύστημα των startups;

Bespot: Η διάκριση στο Envolve Award Greece 2022 είναι ιδιαίτερα τιμητική και επιβεβαιώνει τις προσπάθειες της ομάδας μας, αφού είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο ανταγωνιστικούς θεσμούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Βλέποντας την επιτυχία των εταιρειών που βρίσκονται στην οικογένεια του Envolve, εμπνεόμαστε και για την ανάπτυξη της bespot. Σίγουρα η χρηματοδότηση θα στηρίξει την ταχύτερη ανάπτυξη μας, αλλά προσμένουμε και στην καθοδήγηση και υποστήριξη που θα λάβουμε από την κοινότητα και τους υποστηρικτές του θεσμού. Η διάκριση από το Envolve είναι σημαντική και αναγνωρίσιμη και στο εξωτερικό, κάτι που μας βοηθάει στην επέκταση μας. Στο οικοσύστημα των startups, η δημιουργία τέτοιων θεσμών και η στρατηγική από την κυβέρνηση μέσω του Elevate Greece έχουν ενισχύσει σημαντικά τον κλάδο. Η επιτυχία αρκετών ελληνικών startups βοηθάει το σύνολο των νέων προσπαθειών, τόσο στην προσέλκυση πελατών όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων και ταλέντου από το εξωτερικό.

Grandmama: Το πιο σημαντικό με τo Envolve Award Greece είναι η περηφάνια και η χαρά που μας έδωσε, που γίνονται ώθηση για να συνεχίσουμε το έργο μας. Σε αυτόν τον δρόμο λοιπόν, είναι εξίσου σημαντικό να έχουμε δίπλα μας μια τόσο σπουδαία ομάδα να μας υποστηρίζει και να πιστεύει σε εμάς. Όσον αφορά στο ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον, νιώθω ότι γίνονται βήματα και startups από ιδέες εξελίσσονται και γίνονται μονόκεροι πέρα από τα σύνορα της μικρής μας χώρας! Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν και οι ιδέες και οι άνθρωποι που τις υποστηρίζουν και βοηθούν το οικοσύστημα να «ανθίσει».

envolve-2022-interview-4.jpeg?mtime=20220625141730#asset:357060

Kineo: Ήταν μια πραγματικά ιδιαίτερη στιγμή στην πορεία μας μέχρι σήμερα, και όλη η ομάδα ένιωσε ενέργεια και δικαίωση για τη δουλειά που κάνει καθημερινά. Η επικύρωση της προσπάθειας μας από έναν τέτοιο οργανισμό θα μας ανοίξει πολλές πόρτες και είναι στο χέρι μας να τις αξιοποιήσουμε. Το γενικότερο οικοσύστημα έχει μπει σε μια τροχιά για να πλησιάσει αυτό που πρέπει και μπορεί να είναι για να δώσει στη χώρα μας ένα νέο αφήγημα. Η εξωστρέφεια είναι απαραίτητο συστατικό αυτού, αλλά θα θέλαμε να δούμε περισσότερα προϊόντα που θα βελτιώσουν και την εγχώρια ποιότητα ζωής.

Στην Bespot, χρησιμοποιείτε τεχνητή νοημοσύνη και τεχνολογία IoT για να συνεισφέρετε στον ψηφιακό μετασχηματισμό των φυσικών χώρων λιανικού εμπορίου. Πώς αυτές οι τεχνολογίες θα αξιοποιηθούν περαιτέρω, στο μέλλον, ποια θα είναι η επίδραση τους στο λιανικό εμπόριο; Είναι έτοιμοι οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις για αυτόν τον ψηφιακό μετασχηματισμό;

Ήδη πολλές επιχειρήσεις στρέφονται στον ψηφιακό μετασχηματισμό των φυσικών τους καταστημάτων, καθώς αντιλαμβάνονται την ανάγκη για προσαρμογή στις καταναλωτικές προτιμήσεις. Η τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με τις IoT τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να συνδεθούν και να αλληλοεπιδράσουν με τους πελάτες τους, προσφέροντας χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι του καταναλωτή, με κύριο στόχο τη βελτίωση της αγοραστικής του εμπειρίας. Οι καταναλωτές, από τη δική τους πλευρά, επιθυμούν να λαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με περιεχόμενο που συνδέεται με τα ενδιαφέροντα τους, ενώ ήδη εμφανίζεται σημαντική επιτυχία στους δείκτες καταστημάτων που αξιοποιούν νέες τεχνολογίες. Στο άμεσο μέλλον θα δούμε πολλές περισσότερες υλοποιήσεις self-service καταστημάτων, λύσεων δυναμικής τιμολόγησης και phygital εμπειριών που μετασχηματίζουν το φυσικό κατάστημα.

Επί της ουσίας, το grandmama ανήκει σε εκείνες τις πλατφόρμες, τα marketplaces αν θέλετε, που συνεισφέρουν στην αλλαγή του τρόπο με τον οποίο γίνεται η επαφή του επαγγελματία με τον ενδιαφερόμενο που αναζητά σχετικές υπηρεσίες. Πώς αλλάζει η αγορά εργασίας από προτάσεις όπως η δική σας; Ποια τα ευρύτερα οφέλη που θα υπάρξουν; Υπάρχουν σημεία που χρειάζονται προσοχή;

Η ψηφιακή εποχή είναι όσο ποτέ άλλοτε πραγματική. Βλέπουμε λύσεις οι οποίες έμοιαζαν πολύ μακρινές και οι οποίες μας βοηθούν στην καθημερινότητά μας. Το grandmama έρχεται να βοηθήσει τις οικογένειες να βρουν άμεση λύση στην εύρεση έμπιστου και έμπειρου φροντιστή. Τον έχεις στην παλάμη του χεριού σου και είναι ένα κλικ μακριά για να συνεργαστείς μαζί του. Η αγορά εργασίας θα χρειαστεί να ακολουθήσει την εξέλιξη και να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία προς αυτή την κατεύθυνση. Τέλος, προσοχή χρειάζεται ό,τι κάνουμε, σεβόμενοι πάντα όλους τους εμπλεκόμενους σε μια πλατφόρμα αλλά ακόμα και την ίδια την κοινωνία.

Στην Kineo, παρατηρείτε αύξηση στη ζήτηση για υπηρεσίες μικροκινητικότητας, από χρήστες της πλατφόρμας σας που αναζητούν ένα ποδήλατο ή πατίνι; Παράλληλα, κατά τη γνώμη σας, διαθέτουμε στην Ελλάδα τις απαραίτητες υποδομές, τα οδικά δίκτυα και την κουλτούρα, αν θέλετε, που μπορούν να υποστηρίξουν την μικροκινητικότητα; Ποιες οι δικές σας προτάσεις;

envolve-2022-interview-5.jpeg?mtime=20220625141819#asset:357061

Το τελευταίο διάστημα, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις και το κόστος της βενζίνης εκεί που έχει φτάσει, έχει κάνει την αναζήτηση του κόσμου για εναλλακτικές πολύ πιο συνειδητοποιημένη και στοχευμένη. Έχουμε εκατοντάδες παραδείγματα ότι κάποιος μπορεί να μετακινηθεί με αυτά τα οχήματα στις πόλεις μας. Όταν το αποφασίσεις θα βρεις τη σωστή διαδρομή και τα συνολικά οφέλη που θα δεις στη ζωή σου και την υγεία σου, ειδικά τη ψυχική, υπερκαλύπτουν τα πάντα. Δεν θα έπρεπε όμως κανείς να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία. Και δεν είναι το θέμα η μικροκινητικότητα, άλλα ότι το αστικό περιβάλλον μας είναι αφιλόξενο στον πεζό, στους χρήστες αμαξιδίων, στις μαμάδες με τα καρότσια, στα παιδιά και τους ηλικιωμένους. Δεν μας ενδιαφέρει συγκεκριμένα τι θα γίνει για τη μικροκινητικότητα, αλλά πως θα αντιστραφεί η πυραμίδα προτεραιοτήτων που έχουμε αυτή τη στιγμή στον αστικό σχεδιασμό, με το αυτοκίνητο στην κορυφή και τον πιο ευάλωτο στον πάτο. Αυτό που μας πληγώνει περισσότερο είναι η ελεύθερη και άναρχη στάθμευση. 60% του δημοσίου χώρου στην Αθήνα είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα, πρέπει να τον αξιοποιήσουμε πολύ καλύτερα. Το όριο ταχύτητας μέσα στις πόλεις μας να οριστεί σε 30 χλμ/ώρα και οι ζώνες ήπιας κυκλοφορίας να αυξηθούν. Τέλος, οι ποδηλατοδρόμοι είναι πολύ σημαντικοί, αλλά ακόμα περισσότερο η ασφαλής στάθμευση του ποδηλάτου μας. Οι περισσότεροι μένουμε σε πολυκατοικίες και χρειαζόμαστε κάποια λύση έξω από αυτές.

Μια ματιά στην ιστορία

envolve-2022-interview-6.jpeg?mtime=20220625142050#asset:357067

Το Envolve Entrepreneurship ιδρύθηκε το 2012 από το Libra Group για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, με στόχο τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος για την προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας και την υποστήριξη μελλοντικών ηγετών της επιχειρηματικότητας. Η αποστολή του Envolve βασίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: εκπαίδευση, πόροι και βραβεία. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός παρέχει εκπαίδευση σε νεοσύστατες επιχειρήσεις και επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο, αξιοποιώντας συνεργασίες που αυξάνουν τη διαθεσιμότητα πόρων για την επιχειρηματικότητα.

2012: Θεσμοθετείται το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας από το Libra Group εκ μέρους της Ελληνικής Πρωτοβουλίας.

2013: Στις 25 Απριλίου, διοργανώνεται η πρώτη τελετή βράβευσης του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας. Έχοντας λάβει αιτήσεις από εκατοντάδες υποσχόμενα επιχειρηματικά σχέδια, αναδεικνύει 4 νικητές: Rabt, Different & Different, Casa parlante & Stella Mare

2014: Διοργανώνεται μια από τις πρώτες δράσεις στον πυλώνα της εκπαίδευσης με τίτλο «Από την Ιδέα στην Επιχείρηση: πως να Πετύχετε το Στόχο σας». Το Μάιο, διοργανώνεται η δεύτερη τελετή βράβευσης του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας και ανακοινώνει 4 νικητές: Open Circle, Anassa, e-satisfaction, rtsafe

2015: Η Microsoft μπαίνει στην οικογένεια υποστηρικτών του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, και παράλληλα ξεκινά το 1ο bootcamp για νικητές και finalist από την People for Business. Τον Ιούνιο, διοργανώνεται η τρίτη τελετή βράβευσης του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, όπου διακρίνονται 3 νικητές: Smart Guide & Heliix, Yolenis

2016: Εντείνονται οι δράσεις στην εκπαίδευση και την καλλιέργεια του οικοσυστήματος με την προσθήκη webinar και επισκέψεων σε πόλεις της Ελλάδας. Για 4η συνεχόμενη χρονιά το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας βραβεύει τις 3 νικήτριες ιδέες: Blueground, raymetrics & Bubbllz. Ανάμεσα στους νικητές είναι η Blueground, που έχει συγκεντρώσει, έως σήμερα, κεφάλαιο 258 εκατ. δολαρίων.

2017: Ξεκινά το πρώτο πιλοτικό εκπαιδευτικό ταξίδι επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με τίτλο «Ιδέες σε Εξέλιξη» σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Χίο και άλλες πόλεις. Για 5η συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνεται το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και βραβεύονται 5 νικητές: fresh strips, allcancode, techtalent, nomada honey soda & quizdom.

2018: Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ενώνει τις δυνάμεις του με το Αμερικανικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας και συνθέτουν το Envolve Entrepreneurship. Η αποστολή του πλέον βασίζεται σε 3 πυλώνες: Εκπαίδευση, Πόρoι και Βραβεία. To Envolve διοργανώνει κάτω από τον πυλώνα της εκπαίδευσης το Envolve On The Go, με τίτλο «Επόμενος Σταθμός: Επιχειρηματικότητα», ένα ταξίδι σε 17 πόλεις, φιλοξενώντας 50 ομιλητές και προσελκύει εκατοντάδες συμμετέχοντες. Ξεκινά το START your night UP, ένα μηνιαίο meetup, κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στην Αθήνα. Διοργανώνεται, πλέον, το πρόγραμμα βράβευσης ως Envolve Award Greece και καθιερώνεται το βραβείο κοινού #GetEnvolved Αward. Nικητές ανακοινώνονται 8 από 15 φιναλίστ: ferryhopper, my job now, apifon, Booking Clinic, pd neurotechnology, Geomiso & College Link.

2019: Συνεχίζεται για 2η συνεχόμενη χρονιά το Envolve On The Go με την προσθήκη ακόμα περισσότερων σταθμών. Το Envolve επισκέφθηκε 22 πόλεις της Ελλάδας. Συνεχίζεται δυναμικά το Word of the Week και το Good Read, κοινοποιώντας και εξηγώντας χρήσιμες ορολογίες του οικοσυστήματος και της επιχειρηματικότητας.

2020: H Amazon Web Services μπαίνει στην οικογένεια των υποστηρικτών του Envolve. Εγκρίνεται από το ΥΠΑΙΘ ο 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της νέας γενιάς επιχειρηματιών. Ανταποκρινόμενο στην πανδημία το Envolve, δημιουργεί μια διευρυμένη βάση εργαλείων και πόρων: το Survival kit και το Entrepreneur toolkit. Ξεκινά το σχολικό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας «Ανακαλύπτοντας και Αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του νέου επιχειρηματία» και τα πρώτα Envolve Live Webinar Series, στην προσπάθεια να συνεχιστούν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για πρώτη χρονιά διοργανώνεται το πρώτο hybrid Envolve Award Greece και η βράβευση μεταδίδεται ζωντανά σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική αναδεικνύοντας 4 νικητές: Finclude, MOJOOLS, Collaborate Healthcare & RODI Fertility.

2021: To Envolve διοργανώνει το «Entrepreneurship Unplugged», μια ζωντανή συζήτηση για την επιχειρηματικότητα και το ελληνικό startup οικοσύστημα. Ταυτόχρονα συμμετέχει σε διακρατικά προγράμματα, πέντε έως σήμερα, και υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια της έναρξης του Elevate Greece, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Διοργανώθηκε η πρώτη τελετή βράβευσης του Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας. Συνδιοργανώνεται από το Envolve και τον ΟΑΕΔ το πρώτο SkillUp Forum για την Απασχόληση και την Επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει μια σειρά από σεμινάρια-εργαστήρια σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και επιχειρηματικότητας, εκδηλώσεις προώθησης και επικοινωνίας των δράσεων της Πολιτείας για την ένταξη στην αγορά εργασίας, καθώς και εκδηλώσεις δικτύωσης της επιχειρηματικής σκηνής με το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας. Διοργανώνεται το Envolve Award Greece, δεύτερη χρονιά με υβριδική μορφή, με τη βράβευση να μεταδίδεται σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική, αναδεικνύοντας 3 νικητές: Momcycle, carge & obko.

2022: Διοργανώνεται ο 2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων με Προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη συγκεντρώνοντας 100 και πλέον συμμετοχές. Δημιουργείται το Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας «B–Cube» από το Envolve και το Hellenic American University/Hellenic American College. Υλοποιούνται τα ευρωπαϊκά προγράμματα S4Fashion και Evolved 5G.

Παρακολουθήστε το Envolve Award Greece 2022

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr