NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Δύναμις: Καράβι από γερό σκαρί με ρότα σε ανοικτές θάλασσες

Δύναμις: Καράβι από γερό σκαρί με ρότα σε ανοικτές θάλασσες

1877, η οικογένεια Καρακώστα ιδρύει τη ΓΕΝΚΑ.1934 η ΓΕΝΚΑ, αντιπροσωπεύει και την αγγλική The State Assurance Company Ltd. 1971, η εταιρία αναλαμβάνει και την εκπροσώπηση της Royal Exchange Assurance PLC και αντιπροσωπεύει πέντε πολυεθνικά ασφαλιστικά σχήματα με κορυφαίο αυτό της Guardian Royal Exchange Assurance PLC. 1977, η ΓΕΝΚΑ Ασφαλιστικό Συγκρότημα ιδρύει την Ασφαλιστική εταιρία ΔΥΝΑΜΙΣ. 2000, η ΔΥΝΑΜΙΣ στην αγορά με 100% ελληνικά κεφάλαια και με συνεργασίες με διεθνούς κύρους αντασφαλιστές A' class. 2004, η ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική επενδύει σε νέα, υπερσύγχρονα, ιδιόκτητα γραφεία στη Λεωφόρο Συγγρού δημιουργώντας υποδομές αιχμής. 2019, ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική εγκαθίσταται σε ιδιόκτητο, αυτόνομο κτήριο στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας.

Ρότα για το μέλλον

Μετά μετά από 45 χρόνια παρουσίας της ΔΥΝΑΜΙΣ στην ασφάλιση και στην ελληνική αγορά η ελληνική Ασφαλιστική φτάνει στο Σήμερα έχοντας ταυτόχρονα χαράξει Ρότα για το Μέλλον. Η μεγάλη ετήσια γιορτή για τα 45 χρόνια της Δύναμις συνέδεσε το παρελθόν, το παρόν με το μέλλον, σφραγίζοντας την επιτυχία της.

Στο μέλλον που ανοίγεται τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας κ. Ιωάννης Τζανάκος, σε ένα κοινό άνω των 300 ατόμων στην ετήσια εκδήλωση της εταιρείας, εξαίροντας τις δυνατές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει η εταιρεία με τα δίκτυο.

«Συνεχίζουμε, με νέα διοικητική ομάδα προσθέτοντας νέα κεφάλαια στην ιστορία μας. Η εταιρεία προχωράει, αναπτύσσεται. Έχει θετικό πρόσημο σε όλους τους κλάδους δραστηριότητας της. Υπάρχει όραμα, υπάρχει διάθεση, υπάρχει γνώση. Σχεδιάζουμε για το μέλλον της ΔΥΝΑΜΙΣ και είμαστε αισιόδοξοι, όλοι μαζί προετοιμαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενη πρόκληση.»

Διαβαίνοντας το μέλλον η Δύναμις ίδρυσε το ΤΕΑ ΔΥΝΑΜΙΣ ΓΕΝΚΑ, και φρόντισε να σχεδιάσει ένα έναν κατανοητό Κανονισμό Πωλήσεων, με βελτιωμένη πολιτική αμοιβών και παροχών που δίνει έμφαση στο καλό αποτέλεσμα. Στο χρόνο αυτό σχεδίασε νέα προϊόντα που αποζημιώνουν σωστά.

Συνεργασίες με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Με αγάπη στο πολιτικό τον οποίο τον συνδέει με την ασφάλιση, έχει επιλέξει ξεκάθαρα συνεργασίες με ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κάτι το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο για άλλες ασφαλιστικές. Το “Πολιτισμός στην ασφάλιση” είναι τρόπος και στάση ζωής για όλους μας. Πιστεύει ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Γεώργιος Καλπάκος.

dynamis_45xronia.jpg?mtime=20220701010950#asset:358335


Το τεχνικό αποτέλεσμα αποδεικνύει την επιτυχία μίας ασφαλιστικής

Στοχεύει να αυξήσει και να διπλασιάσει στα επόμενα πέντε έτη την παραγωγή της, με βάση το καθαρό Τεχνικό Αποτέλεσμα που βάζει τις βάσεις για την υγιή ανάπτυξη.

Ενίοτε και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι ασφαλιστικές στηρίζουν τα αποτέλεσμα τους στις αγορές ωστόσο εάν μία χρονιά οι αγορές δεν πάνε καλά, το τεχνικό αποτέλεσμα είναι αυτό θα διατηρήσει την εταιρεία σε κερδοφορία.

Μόνο τα μερίσματα προς τους μετόχους δεν αποδεικνύουν την καλή πορεία

Η κερδοφορία χρειάζεται όχι μόνο για μερίσματα προς τους μετόχους αλλά και για τη θωράκιση των ιδίων κεφαλαίων και την ενίσχυση του δείκτης Φερεγγυότητα, SCR τονίζει η Δύναμις σε μια συγκυρία όπου οι ασφαλιστικές αποφασίζουν να κόψουν μέρισμα εμφανίζοντας υποχώρηση στα ίδια κεφάλαια και αποδυναμώνοντας τους δείκτες φερεγγυότητας.

Δείκτες Φερεγγυότητας χωρίς την χρήση μεταβατικών μέτρων

Το 2021 ασφαλιστική παραγωγή της εταιρίας ανήλθε στα 18.175.000 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 6,07%, ενώ οι συνολικές αποζημιώσεις έφτασαν τα 7.942.000. Η εταιρία πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 39.537.000 σημειώνοντας αύξηση 7,43%. Τα ίδια κεφάλαια της ενισχύθηκαν το 2021 σε 22.268.000. Η κερδοφορία μετά από φόρους ανήλθε σε €1.829.000, παρουσιάζοντας αύξηση 28,51% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Τα ίδια κεφάλαια για την πλήρη κάλυψη των κεφαλαιακών απαιτήσεων (SCR) που δημιουργεί το Solvency II. στις 31 Δεκεμβρίου 2021 σε 20.758.550 με τον Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (SCR Ratio) στο 159% και τον Δείκτη Ελάχιστης Κεφαλαιακής Επάρκειας (MCR Ratio) στο 552% χωρίς τη χρήση μεταβατικών μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δύναμις είναι από τις ελάχιστες ελληνικές ασφαλιστικές στην αγορά που βασίζει τις σχέσεις της στις προσωπικές σχέσεις.

dynamis.jpg?mtime=20220701011011#asset:358336


... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr