NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης & ξεπάγωμα αυξήσεων στις συντάξεις

Μητσοτάκης: Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης & ξεπάγωμα αυξήσεων στις συντάξεις

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 για όλους και το ξεπάγωμα των αυξήσεων στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή η κυβέρνηση 1/1/2023 θα καταργήσει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης ενώ θα ξεπαγώσουν και οι συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και μπαίνουν σε μια τροχιά τακτικών και μόνιμων αυξήσεων – ηχηρό σήμα ότι η ανάπτυξη πρέπει να ωφελεί όλους χωρίς να απειλείται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Περίπου 500.000 δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ θα δουν το επόμενο έτος αύξηση στις αποδοχές τους. Οι ελαφρύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους θα φανούν αυτόματα στις μηνιαίες αποδοχές τους από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι στα ζητήματα της εργασίας κομβική είναι η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα.

«Τον παραλάβαμε στα 650 ευρώ και σήμερα είναι 713 ευρώ και με την ταυτόχρονη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών το ετήσιο όφελος ξεπερνά τα 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό. Ένας μισθός επιπλέον για κάθε εργαζόμενο.

Αυτό δίνει στην Ελλάδα την 9η θέση στην ΕΕ, πάνω και από την Πορτογαλία την οποία συχνά προβάλλεται ως πρότυπο και αυτό συνεπάγεται και αύξηση στις τριετίες και τα επιδόματα. Το είπαμε και το κάναμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

με πληροφορίες από ertnews.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr