NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το The Hellenic Initiative γιόρτασε 10 χρόνια παρουσίας με το 6ο Venture Fair

Το The Hellenic Initiative γιόρτασε 10 χρόνια παρουσίας με το 6ο Venture Fair

Μερικές από τις πολλά υποσχόμενες ελληνικές νεοφυείς εταιρίες παρουσίασαν τις προτάσεις τους σε επενδυτές από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο στο The Hellenic Initiative’s (THI) Venture​ Fair​, που αποτελεί το μοναδικό αμερικανικού τύπου ανάλογο event στην Ελλάδα και το οποίο πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία στις 11 Ιουλίου, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. 

Στο πλαίσιο αυτού οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα panels. Ένα με θέμα τον ενεργειακό κλάδο με ομιλητές τους κ.κ Α. Πατέλη, Γ. Στάσση και Α. Λιβέρη και ένα με θέμα την επιχειρηματικότητα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος με ομιλητές τους κ.κ Μ. Κορνάρο και Α. Φωτακίδη με την συμμετοχή των κ.κ Χατζηγεωργίου και Αλιβιζάτου από πλευράς Skroutz.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Feel Therapeutics, η οποία και έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 25.000 δολαρίων χορηγία του The Hellenic Initiative και της ΔΕΗ. Η εν λόγω startup αναπτύσσει ψηφιακά θεραπευτικά πρωτόκολλα για να φέρει αντικειμενικά δεδομένα και μετρήσεις στον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκεται και διαχειρίζεται η Ψυχική Υγεία. Τα ψηφιακά προγράμματα ευεξίας όπως επίσης και τα θεραπευτικά τους προγράμματα για το στρες, την κατάθλιψη και το άγχος συνδυάζουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση, χρησιμοποιώντας μια ιδιόκτητη φορητή συσκευή που έχει την δυνατότητα για ανίχνευση συναισθημάτων και ψηφιακές παρεμβάσεις για την παροχή προληπτικών παρεμβάσεων και υποστήριξης ψυχικής υγείας σε επίπεδο 24/7. Η εταιρεία υποστηρίζεται από κορυφαίους επενδυτές (όπως οι Felicis, Anthemis, SOSV) και συνεργάζεται ήδη με μεγάλες φαρμακευτικές και ασφαλιστικές εταιρείες και εργοδότες στις ΗΠΑ και τη Γερμανία. Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί πως οι υπόλοιπες νεοφυείς εταιρίες που διαγωνίστηκαν αντιπροσωπεύουν μερικές από τις πιο πολλά υποσχόμενες startup στην Ελλάδα και έχουν ως στόχο να «σηκώσουν» χρηματοδότηση 2-5 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για τις Bespot, Bibecoffee, InAccel, Meazon, Moptil, Morphoses, Pobuca, Superbo και 100mentors.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr