NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέχει διετή δωρεά στη The HOME Project

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέχει διετή δωρεά στη The HOME Project

Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει τον μεγάλο αριθμό ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται εκτός δομών μακροχρόνιας φιλοξενίας, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρέχει διετή δωρεά στη μη κερδοσκοπική οργάνωση The HOME Project αναγνωρίζοντας το θετικό αντίκτυπο του ολιστικού μοντέλου παιδικής προστασίας που εφαρμόζεται στους 14 ξενώνες της στην Αθήνα.

Η γενναιόδωρη αυτή υποστήριξη δίνει τη δυνατότητα στη The HOME Project να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα και λειτουργία ενός ξενώνα για 24 έφηβα ασυνόδευτα αγόρια ηλικίας 13 έως 18 ετών στην περιοχή της Κυψέλης, στην Αθήνα, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η The HOME Project παρέχει ένα ολιστικό πλαίσιο υπηρεσιών παιδικής προστασίας μέσω ενός εξατομικευμένου πλάνου που καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής και ψυχικής υγείας, των εκπαιδευτικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, των υπηρεσιών κοινωνικής ενσωμάτωσης, καθώς και της νομικής υποστήριξης.

Οι έφηβοι που φιλοξενούνται στον ξενώνα συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή της γειτονιάς και επωφελούνται από τις προσπάθειες της The HOME Project να οικοδομήσει μία ενιαία κοινότητα με τα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Απώτερος στόχος είναι η επίτευξη της ενσωμάτωσης δημιουργώντας ευκαιρίες απασχόλησης και δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά και τους νέους να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Η Σοφία Κουβελάκη, Γενική Διευθύντρια της The HOME Project δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που στηρίζει την προσπάθειά μας να παρέχουμε το απαραίτητο πλαίσιο παιδικής προστασίας για τα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να ενσωματωθούν στην κοινωνία, να γίνουν ενεργοί πολίτες και να δημιουργήσουν ένα μέλλον για τους ίδιους. Η εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για αυτά τα παιδιά και τους νέους αποτελεί προϋπόθεση για την πρόοδο και την ανάπτυξη μιας καλύτερης κοινωνίας για όλους μας».

«Δεν θα πρέπει να υπάρχει παιδί χωρίς οικογένεια και σπίτι, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη ή χωρίς το σύστημα υποστήριξης που χρειάζεται κάθε παιδί για να μεγαλώσει και να ανθίσει. Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη The HOME Project υποστηρίζοντας τόσους εφήβους να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες με αξιοπρέπεια και νιώθουμε περήφανοι που τους βλέπουμε να ξεκινούν το σχολείο και να διακρίνονται σ’ αυτό, με δυνατές ρίζες πλέον σε αυτή την κοινότητα», δήλωσε η Senior Program Officer του Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ελένη Αγουρίδη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr