NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στα σκαριά χιλιάδες ξενοδοχειακά έργα, το Ελληνικό δίνει ρυθμό σε τουρισμό και οικονομία

Στα σκαριά χιλιάδες ξενοδοχειακά έργα, το Ελληνικό δίνει ρυθμό σε τουρισμό και οικονομία

Πάνω από 2.500 δωμάτια βρίσκονται υπό κατασκευή σήμερα στην Αθήνα, χωρίς να έχουν υπολογιστεί τα ξενοδοχειακά έργα που μελετώνται και χωρίς τα περίπου 2.500 δωμάτια που έχουν προγραμματιστεί για το έργο στο Ελληνικό, σύμφωνα με τον INSETΕ. Το έργο του Ελληνικού καθώς και οι Έλληνες ξενοδόχοι και η εστίαση ενισχύουν την οικονομία του τουρισμού.

Η Αθήνα, μετά από χαμηλές πληρότητες που κατέγραψε το 2021 λόγω των παρατεταμένων lockdown, φέτος δείχνει να ξαναπατά στα πόδια της. Συγκεκριμένα, αύξηση 61% στις εισερχόμενες διεθνείς πτήσεις το 2022 προς την Αθήνα δείχνουν τα στοιχεία του ΙΝSETE, με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία να ανεβάζουν ταχύτητα σε σχέση με το 2021 χρονιά που η Αθήνα κατέγραψε 43% πληρότητα.

Στάσιμα τα ξενοδοχεία των 3 και 1 αστέρων

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 2021, στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών, τα ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 4% και τα δωμάτια ξενοδοχείων κατά 3% σε σχέση με το 2020. Η μεγαλύτερη αύξηση στις μονάδες παρατηρείται στη κατηγορία 5 αστέρων (+17%) ενώ ακολουθεί η κατηγορία 4 αστέρων (+7%). Στα δωμάτια ξενοδοχείων η κατηγορία 4 αστέρων είχε τη μεγαλύτερη αύξηση (+6%), ενώ ακολουθεί κατηγορία 5 αστέρων (+4%). Οι κατηγορίες 3 και 1 αστέρων δεν παρουσίασαν ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια του 2021, η Αθήνα κατέγραψε πληρότητα 43% (όπου λαμβάνεται ως δεδομένο ότι όλα τα δωμάτια των ξενοδοχείων ήταν διαθέσιμα στην αγορά) σε σύγκριση με 21% το 2020 και 78% το 2019 (standard), ενώ το ADR έφθασε στα 95 ευρώ το 2021, σε σύγκριση με 72 ευρώ το 2020 και 106 το 2019.

Η Αθήνα άργησε να ξεκινήσει σε σχέση με την Μεσόγειο

Συγκρίνοντας την Αθήνα με άλλες πόλεις της Μεσογείου, η Αθήνα είχε πιο αργό ξεκίνημα, κατά τη διάρκεια του 2021, όσον αφορά στην πληρότητα λόγω των lockdowns, αλλά είχε καλύτερη απόδοση την περίοδο Ιουνίου-Οκτωβρίου, παρόμοια με την απόδοση της Κωνσταντινούπολης. Σε σύγκριση με ορισμένες πόλεις της Βορειοδυτικής Ευρώπης, οι τάσεις πληρότητας ήταν παρόμοιες, αλλά η Αθήνα είχε καλύτερη απόδοση την περίοδο Ιουνίου-Σεπτεμβρίου.

Προφίλ & Ικανοποίηση των Επισκεπτών

Οι δαπάνες των επισκεπτών ξενοδοχείων στην πόλη παρέμειναν σταθερές την περίοδο 2019 –2021 στα 115 ευρώ ανά άτομο / ημέρα. Περίπου οι μισοί ταξιδιώτες επισκέφτηκαν τις παραλίες της Αθήνας. Από αυτούς που δεν επισκέφτηκαν τις ακτές της Αθήνας, το 40 –47% δεν γνωρίζει ότι έχουμε ελκυστικές ακτές με βάση την ανάλυση των τελευταίων 5 ετών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr