NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

TechReporter: Ο Ted Sarandos της Netflix ήρθε στην Ελλάδα - μαζί με κάποια hubs

TechReporter: Ο Ted Sarandos της Netflix ήρθε στην Ελλάδα - μαζί με κάποια hubs

Ο Ted Sarandos του Netflix ήρθε στην Ελλάδα και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, την ώρα που η χώρα μας αποκτά ολοένα και περισσότερα hubs. Αυτά και άλλα, στον TechReporter αυτής της εβδομάδας.

Τις προοπτικές για την ανάδειξη της Ελλάδας σε χώρα για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, τη σημασία της ελληνικής διασποράς για την περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας και τις προκλήσεις που έχουν προκαλέσει οι μεγάλες αναταραχές και τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής μας συζήτησαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Co-CEO του Netflix, Ted Sarandos, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης η Endeavor Greece, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών δραστηριότητάς της στην Ελλάδα.

Ο κ. Sarandos στάθηκε στο πλαίσιο που έχει δημιουργήσει η Ελλάδα ώστε να οικοδομήσει ένα ισχυρό οικοσύστημα παραγωγής, να προσελκύσει περαιτέρω επενδύσεις και να αναπτύξει τις απαιτούμενες υποδομές κλίμακας. «Θα χαρώ όταν θα έχουμε την πρώτη ελληνόγλωσση σειρά στο Netflix που θα κάνει μεγάλη επιτυχία. Και πιστεύω ότι είναι σημαντικό για μια εταιρεία όπως το Netflix να γνωρίζει πραγματικά ότι υπάρχει πολλή δημιουργικότητα όσον αφορά τις ελληνικές παραγωγές, ειδικά τις τηλεοπτικές μας παραγωγές. Πιστεύω ότι είναι εξαιρετικές», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το Netflix, πάντως, βρέθηκε στους τίτλους των ειδήσεων, για ακόμη μια φορά, και για το νέο συνδρομητικό πλάνο που ετοιμάζει, το οποίο θα υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Η υπηρεσία ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με τη Microsoft για να προσφέρει ένα φθηνότερο συνδρομητικό πλάνο, στο οποίο θα εμφανίζονται και διαφημίσεις. Ο γίγαντας του streaming λέει ότι το συγκεκιρμένο πλάνο θα είναι μια «προσθήκη» στα υπάρχοντα, τα οποία δεν περιλαμβάνουν διαφημίσεις. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσο σκοπεύει να χρεώσει τους συνδρομητές για αυτό.

Και καθώς αναφερόμαστε σε επενδύσεις στην Ελλάδα, η WhaleMicro, θυγατρική της εισηγμένης στον NYSE, Zepp, ανακοίνωσε πως ολοκλήρωσε τη διαδικασία δημιουργίας κέντρου Έρευνας & Ανάπτυξης στην Ελλάδα και της πρόσληψης του γνωστού στο χώρο της τεχνολογίας, Νίκου Μοσχόπουλου. Η WhaleMicro είναι γνωστή μέσω του brand της, Amazfit, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να προσωποποιήσουν τις επιλογές τους σε θέματα υγείας, fitness και ευεξίας. Η επένδυση εστιάζει στην παραγωγή σύγχρονων μικροεπεξεργαστών και συστημάτων, που χρησιμοποιούνται από την Zepp. Μέσω της θυγατρικής της, WhaleMicro, που ειδικεύεται στην τεχνολογία ημιαγωγών, η Zepp στοχεύει στο να «χτίσει» μια ομάδα ερευνητών παγκοσμίου φήμης, στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή, επίσκεψη στο Telekom IT hub, το νέο κέντρο Πληροφορικής και Λογισμικού του Ομίλου Deutsche Telekom στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Με αφορμή αυτήν την επίσκεψη, η σχετική ανακοίνωση ενημέρωνε πως στο Telekom IT hub θα εργάζονται συνολικά 500 στελέχη και ΙΤ Experts. Ήδη πάνω από 250 εργαζόμενοι έχουν μεταφερθεί από το εξωτερικό, ενώ περισσότεροι από 200 επιπλέον επαγγελματίες της Πληροφορικής θα προσληφθούν στην Ελλάδα για την στελέχωσή του. Το κέντρο εδράζεται προσωρινά σε χώρους του Ομίλου ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στο 2023, όλοι οι εργαζόμενοι θα εγκατασταθούν σε κτίριο του Ομίλου ΟΤΕ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ένα πρωτοποριακό, όπως χαρακτηρίζεται, campus network (ιδιωτικό δίκτυο), με υποδομή κινητής τηλεφωνίας, σχεδίασε και εγκατέστησε η Cosmote στο υπόγειο μεταλλείο χρυσού, αργύρου, μολύβδου και ψευδαργύρου στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ένα από τα τρία συνολικά έργα που απαρτίζουν τα Μεταλλεία Κασσάνδρας που λειτουργεί και αναπτύσσει η Ελληνικός Χρυσός. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σύνθετο και πολύπλοκο τεχνολογικά έργο, το μοναδικό στην Ελλάδα, σε βάθος 300μ. κάτω από το έδαφος, που καλύπτει στοές έκτασης περίπου 10χλμ. «Με την καινοτόμο αυτή τεχνολογική λύση, επιτυγχάνεται η ενίσχυση της ασφάλειας και της παραγωγικότητας, και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις πλήρους ψηφιακοποίησης του μεταλλείου» σημειώνεται σχετικά.

Άλλωστε, στη διάθεση όλων των ενδιαφερόμενων μερών βρίσκεται ο Ενιαίος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης 2021 που αποτυπώνει για μια ακόμη χρονιά «τη δέσμευση των εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ στις Αρχές της Βιωσιμότητας, καθώς και την πρόοδο που έχει συντελεστεί μέσα στο 2021, με στόχο έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καλύτερο για όλους». Στα σημαντικά αποτελέσματα που καταγράφονται στον απολογισμό περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- και οι επενδύσεις άνω των €3 δισ. έως το 2027, που υλοποιεί ο Όμιλος ΟΤΕ σε δίκτυα νέας γενιάς σταθερής και κινητής, FTTH και 5G και η μείωση κατά 88% των άμεσων και έμμεσων εκπομπών CO2 από την κατανάλωση ενέργειας την τελευταία πενταετία.

Η Deloitte, σε συνέχεια της έκθεσης «Από το κράτος 0.2 στο κράτος 2.0», που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ψηφιακό Παρατηρητήριο του ΣΕΒ, εκτίμησε τα οφέλη που προκύπτουν και από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στo συνεδριακό κέντρο της Deloitte, με την παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στελεχών και πελατών της Deloitte. Η νέα μελέτη εκτιμά εξοικονόμηση 2 ευρώ στο back office της Δημόσιας Διοίκησης για κάθε κλήση που γίνεται στο gov.gr και η οποία προστίθεται στο 1 ευρώ εξοικονόμησης των πολιτών, όπως εκτιμήθηκε από τη μελέτη «Από το κράτος 0.2 στο κράτος 2.0». Συνολικά, το δυνητικό όφελος σε βάθος πενταετίας εκτιμάται στα €3 δις και για τους πολίτες και για τη Δημόσια Διοίκηση.

Τέλος, το Facebook θα επιτρέψει σε ορισμένους χρήστες να έχουν πολλαπλά προφίλ, ως μέρος ενός τεστ, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή που έρχεται στην προσπάθεια της Meta να αναζητήσει νέους τρόπους για να ενθαρρύνει τους χρήστες να παραμείνουν στην πλατφόρμα της. Στο πλαίσιο της δοκιμής, ορισμένοι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έως και τέσσερα επιπλέον προφίλ, που θα είναι συνδεδεμένα με τον αρχικό τους λογαριασμό. Η ιδέα είναι ότι επιπρόσθετα προφίλ θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς, όπως ένα για φίλους, ένα για συναδέλφους και ένα για αλληλεπίδραση με ομάδες και influencers.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr