NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ψηφιακή διπλωματία: Η ΕΕ δημιουργεί ειδικό γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο

Ψηφιακή διπλωματία: Η ΕΕ δημιουργεί ειδικό γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο

​Οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν φέρει νέες ευκαιρίες και κινδύνους στις ζωές των πολιτών της ΕΕ και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να διασφαλίσουν ότι η ψηφιακή διπλωματία θα γίνει βασικό συστατικό και αναπόσπαστο μέρος της εξωτερικής δράσης της ΕΕ και ότι συντονίζεται στενά με άλλες εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ για τον κυβερνοχώρο και την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών.

Για την ενίσχυση της ψηφιακής διπλωματίας της ΕΕ μέσα αλλά και με τις ΗΠΑ, η ΕΕ θα ανοίξει σύντομα ένα ειδικό γραφείο στο Σαν Φρανσίσκο, ένα παγκόσμιο κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας.

Σύμφωνα με σχετικά συμπεράσματα, τονίζεται η σημασία της ανάπτυξης ικανοτήτων και της στρατηγικής προώθησης τεχνολογικών λύσεων και ρυθμιστικών πλαισίων που σέβονται τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για το λόγο αυτό, η ΕΕ «θα προωθήσει ενεργά τα παγκόσμια ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές στον ψηφιακό χώρο και θα προωθήσει μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των ψηφιακών τεχνολογιών σε σχετικά πολυμερή φόρουμ και άλλες πλατφόρμες, προωθώντας συνεργασίες και συνασπισμούς με ομοϊδεάτες χώρες και ενίσχυση της συνεργασίας εντός και με το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών, την G7, τον ΟΑΣΕ, τον ΟΟΣΑ, τον ΠΟΕ, το ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλα πολυμερή φόρουμ».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr