NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Έναρξη του THETI CLUB - Στο «στόχαστρο» οι startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

Έναρξη του THETI CLUB - Στο «στόχαστρο» οι startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

Ανακοινώθηκε η έναρξη του The Hellenic Tech Investor Club (THETI CLUB).

Το THETI CLUB, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αποτελεί την πρώτη Ομάδα Επιχειρηματικών Αγγέλων (Angel Group) στην Ελλάδα, που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε startup εταιρείες υψηλής τεχνολογίας.

Η βάση του Club βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και ο σκοπός του είναι να αναπτύξει την δράση των επιχειρηματικών Αγγέλων, αναγάγοντας τους σε θεσμό επιχειρηματικότητας».

Πρακτικά, μέσα από το Club παρέχεται διασύνδεση των ιδιωτών επενδυτών (επιχειρηματικών αγγέλων) με καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν τεχνογνωσία, δικτύωση και κεφάλαια ανάπτυξης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ενταχθεί ένας επενδυτής ως μέλος στη λέσχη είναι η εμπειρία στην ανάπτυξη επιχειρήσεων, ώστε να συμβάλλει ενεργά στην πορεία μίας επιχείρησης έπειτα από την επένδυση. Ενδεικτικά, το υποψήφιο μέλος θα πρέπει να έχει εμπειρία σαν επιχειρηματίας, ανώτερο στέλεχος εταιρείας, μέλος διοικητικού συμβουλίου, ή ιδρυτής νεοφυούς εταιρείας στον τομέα της τεχνολογίας.

Όσον αφορά στις εταιρείες που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στους επενδυτές, η επιτροπή αξιολόγησης του THETI Club αναζητά αυτές που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα και παρέχουν αξία μέσω μίας καινοτόμας τεχνολογικής λύσης.

Η ύπαρξη του THETI CLUB, τονίζεται, «θα αποτελέσει καταλύτη στην περαιτέρω ανάπτυξη ενός ήδη ταχύτατα αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος νεοφυών τεχνολογικών εταιρειών στην Ελλάδα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr