NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

Ολοκληρώθηκε η διημερίδα του ΣΗΠΕ με θέμα «Ο περιφερειακός Τύπος ατενίζει το μέλλον»

Ολοκληρώθηκε η διημερίδα του ΣΗΠΕ με θέμα «Ο περιφερειακός Τύπος ατενίζει το μέλλον»

Στα Χανιά στις 23 και 24 Ιουνίου διεξήχθη με επιτυχία διημερίδα του Συνδέσμου Ημερήσιων Εφημερίδων με θέμα «Ο περιφερειακός Τύπος ατενίζει το μέλλον».

Το πρόγραμμα της διημερίδας περιλάμβανε Εργαστήρια συνεργασίας του Συνδέσμου (ΣΗΠΕ) με Ελληνικά Πανεπιστήμια υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης.

Κύριος εισηγητής στο Εργαστήριο με θέμα «Οι τεχνολογίες blockchain/web3.0 και η επίδραση τους στα media», εκπρόσωπος την NewCo A.E. ήταν ο κος Ιωάννης Χατζηχρήστος, ο οποίος συντονίζει από πλευράς της εταιρείας την υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πάντειου Πανεπιστημίου και της NewCo A.E.

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα που συνδέονται και με την υλοποίηση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πάντειου Πανεπιστημίου και της NewCo A.E., όπως οι επερχόμενες αλλαγές στον ευρύτερο κλάδο της Επικοινωνίας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας, και φυσικά, η συμβολή των τεχνολογιών Blockchain/web 3.0 στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως η αντιμετώπιση των fake news ή η οικονομική βιωσιμότητα τους.

Η NewCo Α.Ε. επενδύοντας στην έρευνα και την καινοτομία με την χρήση (πάνω σε εφαρμογές) των τεχνολογιών blockchain/web3.0 στην επικοινωνία και στη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης έχει ήδη αναπτύξει ερευνητικά προγράμματα προς συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon Europe, γεγονός που την τοποθετεί ψηλά στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο χάρτη των σχετικών τεχνολογιών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr