NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κόντρα στις αρχές της ασφάλισης οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έκθετες οι επιχειρήσεις

Κόντρα στις αρχές της ασφάλισης οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έκθετες οι επιχειρήσεις

Ιδιότυπες συμφωνίες κλείνουν και πάλι τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης οι οποίες επιφέρουν απώλειες σε επιχειρήσεις, δικαστικές διαμάχες για αποζημιώσεις, καθώς αγνοούν (;) ορισμένες από τις βασικές αρχές λειτουργίας των επιχειρήσεων και της ασφάλισης.

Οι Αποφάσεις αυτές ενδεχομένως να κάνουν ακόμα ακριβότερο το κόστος ζωής στην Ευρώπη, αλλά και τις ασφαλιστικές να αλλάξουν τους όρους των συμβολαίων που αναλαμβάνουν κινδύνους, ανατρέποντας ακόμα και το ρόλο τους σε ορισμένους τομείς όπως είναι η χρηματοδότηση και η ανάπτυξη της οικονομίας.

Οι κίνδυνοι από τον περιορισμό του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Τους κινδύνους που απορρέουν από τις τεχνητές παρεμβάσεις στη διαμόρφωση της προσφοράς και της ζήτησης στο ρωσικό φυσικό αέριο έχουν υποστεί οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Αθροιστικά καταγράφουν σοβαρές απώλειες μέχρι απώλειες από διακοπές επιχειρησιακών λειτουργιών, απαιτώντας να αποζημιωθούν από τις ασφαλιστικές, βάσει των ασφαλιστηρίων τους. Οι ασφαλιστικές ωστόσο αρνούνται, κατηγορούνται για αθέτηση συμφωνιών και οδηγούνται στο εδώλιο των κατηγορουμένων.

Ισχυρισμοί χωρίς βάση

Προκαταβολική απάντηση στις αιτιάσεις των επιχειρήσεων δίνει η Fitch η οποία διατυπώνει πως οι επιχειρήσεις, των οποίων οι λειτουργίες έχουν επηρεαστεί από την χρήση του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, δεν θα επιτύχουν αποζημιώσεις από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές, για το λόγο ότι οι απώλειες που γράφουν είναι αποτέλεσμα των αποφάσεων που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι ισχυρισμοί που θα προβάλλουν προς τις δικαστικές αρχές το πιθανότερο, και ανάλογα με το Δίκαιο, είναι να κριθούν αβάσιμοι.

Το ίδιο αναφέρει η Fitch θα ισχύσει και στο μέλλον. Απώλειες που θα προκύψουν από διακοπές επιχειρησιακών λειτουργιών από τις διακοπές ρωσικού αερίου στην Ευρώπη δεν θα μπορούν να αποζημιωθούν.

Χάνεται η εμπιστοσύνη ως προς τις ασφαλιστικές και τις κυβερνήσεις

Η εξέλιξη αυτή είναι αρνητική για ορισμένες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις όπου βλέπουν τα έσοδα τους να συρρικνώνονται και αμφιλεγόμενη για τις ασφαλιστικές.

Για τις ασφαλιστικές, ναι μεν χαμηλώνει η έκθεσή τους σε κινδύνους που απορρέουν από την διανομή του ρωσικού φυσικού αερίου, αλλά χάνεται η εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων ως προς τις ασφαλιστικές και τα κράτη.

Τα προβλήματα που θα προκύψουν αναφέρει η μελέτη θα προέλθουν από μέτρα που επιβάλλονται για τον περιορισμό των ρωσικών δυνάμεων. Τα μέτρα αυτά προοιωνίζουν ύφεση και μακροοικονομικά προβλήματα, αλλά και πτώση της κερδοφορίας των ασφαλιστικών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr