NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στα ελληνικά ξενοδοχεία, έτος αλλαγών το 2023

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στα ελληνικά ξενοδοχεία, έτος αλλαγών το 2023

Στην Attica Group το Naxos Resort Beach Hotel και Tinos Beach Hotel, στην Εύβοια νέες επενδύσεις, άλλαξε χέρια Village Resort & Waterpark στην Κρήτη, απόβαση επενδυτών στο κυκλαδίτικο νησί της Κύθνου.

Έτος μεγάλων αλλαγών στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη προβλέπεται να είναι το 2023. Επενδυτικά σχήματα, ιδιωτικά κεφάλαια, funds έχουν προσγειωθεί στην Ελλάδα και παίρνουν θέσεις στα ελληνικά νησιά στοχεύοντας σε υψηλές αποδόσεις επί των επενδύσεων τους.

Τέσσερις μεγάλες συναλλαγές καθοδηγούν τις εξελίξεις

Τον Ιούλιο το Village Resort & Waterpark 4 αστέρων 275 δωματίων που βρίσκεται στη Χερσόνησο της Κρήτης πωλήθηκε στην Cretan Investment Group Hellas – CIG Hellas. Η CIG Hellas απέκτησε το πρώτο της ξενοδοχείο τον Νοέμβριο του 2020 από τον Όμιλο ξενοδοχείων AKS, που σήμερα λειτουργεί υπό την ονομασία Sentido Unique Blue Resort 5 αστέρων και βρίσκεται στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου.

Στις 18 Ιουλίου 2022 το Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου παρέδωσε το ξενοδοχείο Xenia Kythnos στο επενδυτικό σχήμα Michal και Avraham Ravid, το οποίο σχήμα υπέγραψε δικαίωμα χρήσης του ξενοδοχείου και των δύο ιαματικών πηγών για χρονική περίοδο 99 ετών καταβάλλοντας αντίτιμο τριών εκατομμυρίων.. Το έργο υπό την ονομασία Genesis of the Royal Baths of Kythnos, έχει συνολικό επενδυτικό προϋπολογισμό 25 εκατ. ευρώ και προβλέπει την κατασκευή πολυτελών διαμερισμάτων, σουίτες και ένα ανοιχτό δημόσιο πάρκο σύμφωνα με την gbr.

Η Hova Hospitality για λογαριασμό της Primonial REIM απέκτησε το Club Med Gregolimano 381 δωματίων 4 αστέρων, που βρίσκεται στα βόρεια της Εύβοιας από τον όμιλο Fosun με έδρα την Κίνα. Η Hova Hospitality δημιουργήθηκε το 2021 από τους Dominique Ozanne και Gaël Le Lay και έχει ήδη δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο 125 περιουσιακών στοιχείων αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το φθινόπωρο του 2022 θα ξεκινήσουν εργασίες ανακαίνισης ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση και επέκταση της μονάδας

Μετά την εξαγορά του Naxos Resort Beach Hotel τον Δεκέμβριο του 2021, η Attica Blue Hospitality – 100% θυγατρική του Attica Group, εξαγόρασε το Tinos Beach Hotel τον Ιούλιο του 2022. Η συνολική συναλλαγή για το ξενοδοχείο 4 αστέρων που προβλέπει την αναβάθμιση της μονάδας 180 δωματίων ανήλθε στα 6,5 εκατ. ευρώ

Πτώση διανυκτερεύσεων, αύξηση εσόδων το πρώτο εξάμηνο 2022

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΞΕΕ και της gbr το πρώτο εξάμηνο του 2022 ο συνολικός αριθμός διανυκτερεύσεων μειώθηκα κατά 17,4% ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,5% συγκριτικά με την ίδια χρονική περίοδο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr