NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συνεργασία Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και myPOS για ανέπαφες δωρεές

Συνεργασία Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος και myPOS για ανέπαφες δωρεές

Η χρηματοοικονομική τεχνολογία έχει κάνει μεγάλη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν και οι επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές. Χάρη στους οργανισμούς FinTech, οι έμποροι αυτές τις μέρες μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους σε δευτερόλεπτα και να τα χρησιμοποιήσουν αμέσως. Τώρα, μια FinTech βοηθά τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς να κάνουν το ίδιο.

H Ευρωπαϊκή FinTech myPOS έχει συνεργαστεί με τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος με σκοπό τη διευκόλυνση της διαδικασίας των δωρεών, μέσω καρτών, για άμεση και γρήγορη πρόσβαση στα κεφάλαια. Η myPOS είναι γνωστή ως η πρώτη και μοναδική FinTech στην Ευρώπη, που προσφέρει στους πελάτες της άμεση πρόσβαση σε όλα τα χρήματα που προέρχονται από πληρωμές με κάρτες στα myPOS τερματικά, αλλά και online. Η εταιρεία προσφέρει πολλά σύγχρονα εργαλεία πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων έξυπνων και παραδοσιακών τερματικών POS και τώρα έχει δωρίσει μερικά από αυτά τα τερματικά για να βοηθήσει τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος να δημιουργήσουν τα δικά τους ηλεκτρονικά σημεία δωρεών.

Τα σημεία είναι επιλεγμένα καταστήματα Jumbo και Starbucks στην Αθήνα και δέχονται πληρωμές- δωρεές μέσω καρτών, smartphones και φορητών συσκευών NFC.

«Επιλέξαμε το myPOS ως αξιόπιστο συνεργάτη για διάφορους λόγους», εξηγεί η Μαρία Μανιάτη, υπεύθυνη επιχειρήσεων των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. «Ένας βασικός λόγος είναι η αξιοπιστία του οργανισμού και το γεγονός ότι η myPOS έχει αναπτύξει ένα σύστημα που μπορεί να μας βοηθήσει να λαμβάνουμε δωρεές με τον ευκολότερο τρόπο, απλά ακουμπώντας μια κάρτα σε ένα τερματικό POS. Ελπίζουμε ότι με τα myPOS τερματικά, θα μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε περισσότερες δωρεές που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε το έργο μας για κάθε παιδί που έχει ανάγκη».

Τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν στην Ελλάδα, σχεδόν 50 χρόνια τώρα, προσφέροντας προγράμματα φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια, καθώς και συνεχή και μακρόχρονη στήριξη στους νέους.

Με τη φτώχεια στην Ελλάδα, να έχει αυξηθεί ραγδαία και με το 1/3 (Έρευνα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, 2020) των Ελλήνων να αντιμετωπίζει κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, τα Παιδικά Χωριά SOS υποστηρίζουν αυτή τη στιγμή, περισσότερα από 2.000 παιδιά και ενήλικες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Τα FinTech προϊόντα κάνουν την πράξη της προσφοράς ευκολότερη και δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν τη διαφορά. Η myPOS έχει μεγάλη εμπειρία προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού βοηθάει περισσότερους από 150.000 εμπόρους σε όλον τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, παρέχοντάς τους πρόσβαση σε καινοτόμες χρηματοοικονομικές τεχνολογίες, χωρίς το βάρος του υψηλού λειτουργικού κόστους. Επίσης, διαθέτει ένα πλούσιο ιστορικό συνεργασίας με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και τα Παιδικά Χωριά SOS της Λιθουανίας, στα οποία παρείχαν 100 συσκευές myPOS Mini σε καταστήματα λιανικής.

Στην Ελλάδα, η myPOS παρέχει για τις δωρεές δύο τύπους τερματικών POS, τα myPOS Mini και myPOS Go. Η χρήση τους είναι μεγάλης σημασίας, λύνοντας το πρόβλημα τής χρήσης πλαστικών δοχείων δωρεών για τους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, που συχνά περιέχουν νομίσματα μικρής αξίας ή χάρτινες αποδείξεις, με το προσωπικό να πρέπει να διαθέσει πολλές εργατοώρες για την καταμέτρησή τους και στη συνέχεια να πληρώσει τέλη, προκειμένου να τοποθετήσει τα μετρητά σε τραπεζικό λογαριασμό.

Με τη myPOS αυτή η ταλαιπωρία εξαλείφεται, επειδή όλοι οι πελάτες της λαμβάνουν δωρεάν επαγγελματικό λογαριασμό πολλαπλών νομισμάτων και δωρεάν εταιρική κάρτα. Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα χρήματά τους και να τα χρησιμοποιούν αμέσως.

Τα Παιδικά Χωριά SOS σχεδιάζουν αυτό ακριβώς. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν μέρος των διατροφικών αναγκών των παιδιών που ζουν στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη Αττικής.

Η Βάρη ήταν η πρώτη τοποθεσία στην Ελλάδα όπου τα Παιδικά Χωριά SOS ξεκίνησαν τις εργασίες τους και το χωριό στη Βάρη προσφέρει ένα στοργικό σπίτι για περίπου 50 παιδιά, που δεν μπορούν πλέον να ζήσουν με τους γονείς τους. Έντεκα οικογένειες φροντίζουν τα παιδιά να αγαπηθούν και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Τα παιδιά φοιτούν σε τοπικά σχολεία και ενσωματώνονται στην τοπική κοινωνία.

«Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να μεγαλώσει σε μια οικογένεια, με αγάπη, σεβασμό και ασφάλεια, και βρίσκουμε τρόπους να το κάνουμε αυτό», εξήγησε η Μαρία Μανιάτη. «Βλέπουμε ότι οι οργανισμοί FinTech καθιστούν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες πιο προσιτές και αποτελεσματικές για όλους, οπότε πιστεύουμε ότι είναι καιρός να καλύψουν και τον τομέα της φιλανθρωπίας. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν FinTech λύσεις ώστε οι άνθρωποι να έχουν έναν γρήγορο και ασφαλή τρόπο συμμετοχής σε φιλανθρωπικές προσφορές και είμαστε στην ευχάριστη θέση να δείξουμε πως μπορεί να γίνει αυτό με έναν αξιόπιστο συνεργάτη όπως η myPOS», πρόσθεσε η κα. Μανιάτη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr